Yine pembeler, fiyonklar... ve bir doğum günü pastası. Bu pastanın süslemesi çok kolay. Şeker Hamuru sevmeyenler için önerilir.
Pastanın etrafı tamamen beyaz çikolata. Yapımı çok kolay. Pastayı krema ile sıvayıp buz dolabında dinlendiriyoruz.
Bildiğimiz asetat kağıdını pasta yüksekliğinde şerit şeklinde kesiyoruz ve benmari usulu erittiğimiz beyaz çikolata ile tamamen sıvıyoruz ve daha sonra çikolata donmadan asetatı pastanın etrafına sarıyoruz. Buz dolabında beklettikten sonra asetatı yavaşça çikolatadan ayırıyoruz...
8 Mayıs 2014 Perşembe
22 Nisan 2014 Salı
ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA
Bu pastayı çok seviyorum çok hafif ve yapması çok basit..Resmi instaframe kullanarak düzenledim. Çok güzel oldu... İnstaframe'i keşfetmem çok güzel oldu.
Malzemeler
Malzemeler
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 500 gram süt
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- Milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı margarin
- Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli
- Pudra şekeri
Yapılışı: Önce tencereye şekeri, unu, nişastayı, yumurtayı, vanilyayı ve sütü alın ve iyice karıştırıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada karıştırarak karışımı iyice soğutalım. Soğuduğunda 2 yemek kaşığı margarini ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Milföy hamurlarınızı ikiye bölün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin ve kızartmadan pişirin.Hamurlarınız soğuduğunda, üzerine yeterli miktarda krema sürün ve dilimlenmiş çilekleri dizin. Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koyarak, üç katlı pasta şeklinde hazırlayın. En üst kısmına pudra şekeri serpin. Ayrıca bütün çilek ekleyip, buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
11 Nisan 2014 Cuma
RENKLİ KURABİYE
Şeker Hamurunu çok sevmeyenler için bu süslü kurabiyeler alternatif olabilir. Hamura koyduğunuz pembe gıda boyası ve üzerini süslemek için kullanılan beyaz çikolata ile güzel bir görüntü yakalayabilirsiniz. Şeker hamurlu kurabiye tarifime biraz gıda boyası katarak bu görüntü yakalanabilir..
Ayrıca bu çubuklu kurabiyeleri pasta üstlerini süslemek için de kullanabilirsiniz.
4 Nisan 2014 Cuma
NİŞAN KEKLERİ
Bu kekleri henüz bitirdim. Yarın yapılacak bir nişan için. Tarif. Geçen haftalarda verdiğim orman meyveli kekler ile aynı...
3 Nisan 2014 Perşembe
BEBEK ŞEKERİ (BOBNBONLAR)
Eşimin Kuzeninin yeni doğan bebeği için yaptığım şekerleri sizlerle paylaşmak istedim. Hepsini evde hazırladım. Pastanelerden alıp yüzlerce lira vermenize hiç gerek yok. Kendiniz evde kolayca yapabilirsiniz.
Malzemeler
Hepsini Eminönü'nden kolayca temin edebilirsiniz. Hatta Kadıköy'deki pasta malzemesi satan yerlerden de uygun fiyatlara alabilirsiniz.
Malzemeler
- Kurabiye poşetleri
- Stikerlar
- Yapışkanlı ve desenli renkli bantlar
- Renkli drajeler
Hepsini Eminönü'nden kolayca temin edebilirsiniz. Hatta Kadıköy'deki pasta malzemesi satan yerlerden de uygun fiyatlara alabilirsiniz.
18 Mart 2014 Salı
ORMAN MEYVELİ CUPCAKE
Söz verdiğim gibi MSA'da yaptığımız cupcakelerin tarifini vermek ile başlıyorum. Keki çok hafif ve kreması muhteşem. Dilerseniz kremasız olarak da yapabilirsiniz.
Kek İçin Malzemeler
Yapılışı: Meyveler dışında tüm malzemeyi mikser ile hızlı devirde 5 dk kadar çırpıp, içine meyveleri atıyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz. Cupcake kalıplarımızda bir parmak boşluk kalacak şekilde kalıpları dolduruyoruz ve 180 C'de pişiriyoruz.
Kreması İçin
Kek İçin Malzemeler
- 175 gr toz şeker
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 125 gr kek un
- 50 gr un
- 2 yumurta
- 40 gr süt
- 200 gr karışık meyve(çilek,vişne,franbuaz,yaban mersini)
Yapılışı: Meyveler dışında tüm malzemeyi mikser ile hızlı devirde 5 dk kadar çırpıp, içine meyveleri atıyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz. Cupcake kalıplarımızda bir parmak boşluk kalacak şekilde kalıpları dolduruyoruz ve 180 C'de pişiriyoruz.
Kreması İçin
- 200 gr krema
- 50 gr tereyağı
- 350 gr bitter çikolata
- 60 gr toz yeşil fıstık
- 100 ml kremşanti
Yapılışı:Tereyağını ve kremayı ocakta ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolataları koyup eritiyoruz. Sonra toz fıstığı da ilave edip buz dolabında soğutuyoruz ve en son kremşantiyi de soğuttuğumuz kremaya ekleyip çırpıyoruz ve sıkma torbası ile keklerimizin üzerini süslüyoruz.
15 Mart 2014 Cumartesi
MSA'da YENİ BİR GÜN(CUPCAKE)
Bu gün MSA'nın cupcake workshop'ına katıldım. Her zaman olduğu gibi çok keyifli bir gün geçirdim. Birbirinden güzel cupcakeler, butter creamler ve frostingler yaptık.Bir çok kursa katıldım ama en çok MSA'dan keyif alıyorum sanırım. Hem ortam, hem hocaları çok farklı. Bu işi en profesyonel yapan yer bence... Tarifleri sizlerle paylaşacağım ama önden resimleri koyayım istedim..
Sahlepli,Tarçınlı Butter Cream ile Brownie Cupcake
Bitter Çikolatalı ve Fıstıklı Ganaj ile Orman Meyveli Cupcake
ve Kırmızı Kadife Kek
Sahlepli,Tarçınlı Butter Cream ile Brownie Cupcake
Bitter Çikolatalı ve Fıstıklı Ganaj ile Orman Meyveli Cupcake
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)