26 Haziran 2014 Perşembe

ŞEFTALİLİ BEYAZ ÇİKOLATALI YAZ PASTASI

Eşim için yaptığım bu pasta çok hafif ve lezzetli oldu.



Pandispanya Tarifi:


MSA'da öğrendiğim ve artık her yaş pasta için kullandığım tarif. Bir çok pastahane pandispanyaların kabarması için ovalet denen jel bir katkı maddesi kullanıyor ve bu madde çok zararlı. bu nedenle artık dışarıda pek pasta yemiyorum...


Malzemeler
  • 4 adet yumurta akı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 150 gr toz şeker
  • 145 gr un
  • 2 gr kabartma tozu
  • 30 gr kakao
  • 40 ml sıvı yağ
Yapılışı: Yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpma teli yardımı ile karıştırıyoruz. ayrı bir yerde yumurta aklarını ve toz şekeri kar gibi olana ve kabarana kadar yüksek devirde çırpıyoruz. Çırptığımız yumurta aklarını yağlı yumurta sarısı karışımına bir spatula yardımı ile hafif hareketler ile yediriyoruz. Amacımız yumurta aklarını söndürmemek!! Son aşamada un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma yavaşça karıştırıyoruz. karışımı 18 cm'lik çember kalıba alıp 180C'de pişiriyoruz. Pişen pandispanyamızı soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz ve şeftali suyu ile çok hafif katları ıslatıyoruz. Araya tarifini verdiğim iç kremayı sürüp, şeftalileri diziyoruz ve pastanın dışını dış krema ile sıvıyoruz.


Pastacı Kreması için Malzemeler(arası için)
  • 250 Gr Süt
  • 18 Gr Mısır Nişastası
  • 17 Gr Un
  • 37 Gr Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 3/1 oranında su ile yapılmış soğuk kremşanti
Yapılışı:

Şeker, un ,nişasta ve yumurta sarıları çırpılıp soğuk süte eklenir ve krema haline gelene kadar ocakta karıştırılır ve soğumaya bırakılır. soğuduktan sonra 3/1 oranında kremşanti yedirilir.pasta aralarına sürülür.



Dış Kreması


  • 250 gram süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 125 gram beyaz çikolata
  • 1 su bardağı çırpılmış süt kreması


Süt ve nişastayı katılaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca çikolatayı içine koyup eriyinceye kadar karıştırın. Soğuduktan sonra çırpılmış ve soğutulmuş krema ile karıştırın. ve pastanın dışını bu krema ile sıvayın.

8 Mayıs 2014 Perşembe

DOĞUM GÜNÜ PASTASI(Muzlu-Marsmelowlu)

Yine pembeler, fiyonklar... ve bir doğum günü pastası. Bu pastanın süslemesi çok kolay. Şeker Hamuru sevmeyenler için önerilir.



Pastanın etrafı tamamen beyaz çikolata. Yapımı çok kolay. Pastayı krema ile sıvayıp buz dolabında dinlendiriyoruz.

Bildiğimiz asetat kağıdını  pasta yüksekliğinde şerit şeklinde kesiyoruz ve benmari usulu erittiğimiz  beyaz çikolata ile tamamen sıvıyoruz ve daha sonra çikolata donmadan asetatı pastanın etrafına sarıyoruz. Buz dolabında beklettikten sonra asetatı yavaşça çikolatadan ayırıyoruz...

22 Nisan 2014 Salı

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA

Bu pastayı çok seviyorum çok hafif ve yapması çok basit..Resmi instaframe kullanarak düzenledim. Çok güzel oldu... İnstaframe'i keşfetmem çok güzel oldu.




Malzemeler
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 500 gram süt
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli
  • Pudra şekeri
Yapılışı: Önce tencereye şekeri, unu, nişastayı, yumurtayı, vanilyayı ve sütü alın ve iyice karıştırıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada karıştırarak karışımı iyice soğutalım. Soğuduğunda 2 yemek kaşığı margarini ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın. 

Milföy hamurlarınızı ikiye bölün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin ve kızartmadan pişirin.Hamurlarınız soğuduğunda, üzerine yeterli miktarda krema sürün ve dilimlenmiş çilekleri dizin. Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koyarak, üç katlı pasta şeklinde hazırlayın. En üst kısmına pudra şekeri serpin. Ayrıca bütün çilek ekleyip, buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra servis yapın. 

11 Nisan 2014 Cuma

RENKLİ KURABİYE

Şeker Hamurunu çok sevmeyenler için bu süslü kurabiyeler alternatif olabilir. Hamura koyduğunuz pembe gıda boyası ve üzerini süslemek için kullanılan beyaz çikolata ile güzel bir görüntü yakalayabilirsiniz. Şeker hamurlu kurabiye tarifime biraz gıda boyası katarak bu görüntü yakalanabilir..



Ayrıca bu çubuklu kurabiyeleri pasta üstlerini süslemek için de kullanabilirsiniz.

4 Nisan 2014 Cuma

NİŞAN KEKLERİ

Bu kekleri henüz bitirdim. Yarın yapılacak bir nişan için. Tarif. Geçen haftalarda verdiğim orman meyveli kekler ile aynı...











3 Nisan 2014 Perşembe

BEBEK ŞEKERİ (BOBNBONLAR)

Eşimin Kuzeninin yeni doğan bebeği için yaptığım şekerleri sizlerle paylaşmak istedim. Hepsini evde hazırladım. Pastanelerden alıp yüzlerce lira vermenize hiç gerek yok. Kendiniz evde kolayca yapabilirsiniz. 



Malzemeler

  • Kurabiye poşetleri
  • Stikerlar
  • Yapışkanlı ve desenli renkli bantlar
  • Renkli drajeler


Hepsini Eminönü'nden kolayca temin edebilirsiniz. Hatta Kadıköy'deki pasta malzemesi satan yerlerden de uygun fiyatlara alabilirsiniz.


18 Mart 2014 Salı

ORMAN MEYVELİ CUPCAKE

Söz verdiğim gibi MSA'da yaptığımız cupcakelerin tarifini vermek ile başlıyorum. Keki çok hafif ve kreması muhteşem. Dilerseniz kremasız olarak da yapabilirsiniz.




Kek İçin Malzemeler

  • 175 gr toz şeker
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 125 gr kek un
  • 50 gr un
  • 2 yumurta
  • 40 gr süt
  • 200 gr karışık meyve(çilek,vişne,franbuaz,yaban mersini)


Yapılışı: Meyveler dışında tüm malzemeyi mikser ile hızlı devirde 5 dk kadar çırpıp, içine meyveleri atıyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz. Cupcake kalıplarımızda bir parmak boşluk kalacak şekilde kalıpları dolduruyoruz ve 180 C'de pişiriyoruz.

Kreması İçin

  • 200 gr krema
  • 50 gr tereyağı
  • 350 gr bitter çikolata
  • 60 gr toz yeşil fıstık
  • 100 ml kremşanti
Yapılışı:Tereyağını ve kremayı ocakta ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolataları koyup eritiyoruz. Sonra toz fıstığı da ilave edip buz dolabında soğutuyoruz ve en son kremşantiyi de soğuttuğumuz kremaya ekleyip çırpıyoruz ve sıkma torbası ile keklerimizin üzerini süslüyoruz.