Malzemeler
- 175 Gr Tereyağı
- 1su Bardağı Toz Şeker
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 3.5 su bardağı Un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- yarım su bardağı pekmez
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Süslemek için kırmızı şeker hamuru
Yapılışı:Şeker ve tereyağını mikser ile krem haline gelinceye kadar çırpıyoruz.Karşım bulamaç haline gelince yumurta sarısı ve pekmezi de ilave edip mikser ile karıştırmaya devam ediyoruz.
Karışımı yoğurma kabına alıyoruz ve içine tüm toz malzemelerimizi de katarak hamuru elle yoğurmaya başlıyoruz. Hamur toplanınca streç filme sarıp buz dolabında 20 dk kadar bekletiyoruz.
Hamur sertleşince unladığımız tezgaha alıp üzerine streç film örterek hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz ve kurabiye kaıplarımızla şekil veriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıp 175 C'de pişiriyoruz...Soğuyunca da şeker hamuru ile süslüyoruz..
Püf Noktaları: Hamur çok yumuşak olduğu için dolapta mutlaka bekletilmeli ve elle çok fazla oynanmadan hemen şekil verilmeli. Yoksa tekrar yumuşayacaktır.
Hamurun üzerine streç film sererek hamuru açmak merdanenin hamura yapışmasını önleyecektir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder