31 Ağustos 2016 Çarşamba

ELMALI ÇITIR

Bu tarifi o kadar çok seviyorum ki.... çok hafif olduğu için de çok tehlikeli. Çünkü yedikçe yemek istiyorsunuz.



Mazlemeler
  • 20 adet Baklava Yufkası
  • 4 Elma
  • Yarım subardağı ceviz
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Tarçın
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi: Öncelikle elmalarımızı soyup rendenin kalın tafı ile rendeliyoruz. İçine toz şekeri, kıydığımız cevizleri ve tarçını ekleyip ocakta suyunu çekene kadar pişirip soğumaya alıyoruz.

Baklavalık hazır yufkamızdan bir yaprak alıp bir kaç damla sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz ve bir tutam toz şeker serpip üstüne bir yaprak daha koyuyoruz. Tekrar yağ ve şeker serpiyoruz ve bu şekilde 4 kat yufkayı üst üste koyuyoruz. En üstte uç kısma şerit şeklinde hazırladığımız iç malzemeyi koyup, yufkamızı rulo olarak sarıyoruz ve üç parmak kalınlığında kareler kesiyoruz. Bu şekilde 5 adet büyük rulo hazırlayıp keseceğiz. Küçük karelerin üstlerini hafifçe yağlayıp fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişirip, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder