Malzemeler
- 250 gr un
- 150 gr soğuk tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 5 gr tuz
- 40 gr krema
- 60 gr toz parmesan
Üzeri İçin
- 40 ml süt
- üzeri için bir yumurta sarısı
- 80 gr ay çekirdeği
Yapılışı:
Un ve soğuk tereyağını rondo ile 2-3 kez basarak kırıntı haline getirin. Kırıntı kıvamına gelen hamuru yoğurma kabına alın ve içine yumurta sarısı, krema, tuz ve toz parmesanı ekleyip çok fazla mıncıklamadan yoğurun (hatta hamur yoğurma bıçağınız var ise onunla karıştırarak da hamuru bir araya getirebilirsiniz.
Hamurumuz yumuşak ve kırılgan bir hamur olacak. Hamurun bir araya gelmesi yeterli. Poğaça hamuru gibi çok özdeş ve pürüzsüz bir hamur beklemeyin. Bu ağızda dağılan bir hamur olacağı için çok fazla yoğurmuyoruz. Çok yoğurulan hamurda ısı ile birlikte gluten açığa çıkacağından ve hamur daha yumuşak ve elastik bir hal alacağından hamurumuzu mümkün olduğunca az yoğurmalıyız.
Hamurun yoğurma işi bitince streç filme sarıyoruz ve buzdolabında 25-30 dk bekletin. Daha sonra hamuru çıkartıp unladığınız tezgahta 3mm kalınlığında büyükçe bir kare şeklinde açın. Hamurun üstüne süt ile sulandırılmış yumurta sarısını sürün ve ayçekirdeklerini serpiştirin. Hamuru küçük karelere bölüp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve çok renk aldırmadan 15-20 dk pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder