4 Kasım 2014 Salı

KESKİN KENARLI PASTA KEKİ TARİFİ

Eğitimde öğrendiğim kek tarifini paylaşmak istedim.

Bu pasta için 2 farklı çember kalıpta 2 kek pişireceğiz. Malum pastamız biraz yüksek olmalı.Keki hazırlarken mikser kullanmıyoruz.

Kalıplarımızı (17 cm) aşağıdaki şekilde hazırlıyoruz.Çember kalıbın tabanına alüminyum folyo ile kenarları yüksek kalacak şekilde kaplıyoruz ve tabanı sıvı yağ ile yağlıyoruz.




Aynı şekilde çemberin iç kenarlarına da fırça ile hafif yağ sürüp, yağlı kağıt ile kaplıyoruz ve kalıptan biraz yüksek bırakıyoruz.


Gelelim Pasta Kekine....

15 Kişilik Pasta için Malzemeler


  •  330 Gr Teryağı
  • 330 Gr Bitter çikolata
  • 1,5 Çorba kaşığı nescafe
  • 240 Ml sıcak su
  • 187,5 Gr kek un
  •  187,5 Gr Un
  •  75 Gr Kakao
  •  630 Gr Pudra şekeri
  • 1 Çay kaşığından az karbonat
  •  6 Yumurta
  •  4,5 çorba kaşığı sıvı yağ

Buttermilk için: 150 Ml’den 1 tırnak az süt, kalanı elma sirkesi ile tamamlıyoruz.

Yapılışı:

Öncelikle 330 gr tereyağını eritiyoruz ve eriyen tereyağının içine bitter çikolatayı katıyor ve tüm çikolatalar eriyene kadar kaşıkla karıştırıyoruz.Kenarda bekletiyoruz.

İkinci olarak nescafemizi hazırlıyoruz. 240 ml suya 1,5 çorba kaşığı nescafe koyarak nescafeyi yapıyoruz.Kenarda bekletiyoruz.

Üçüncü aşamada ayrı bir kabın içine tüm kuru malzemelerimizi eleyerek koyuyoruz ve kaşıkla homojen hale getiriyoruz.

Dördüncü aşamada buttermilk hazırlıyoruz. Sütü 150 ml’den bir tırnak az koyup, üstüne elma sirkesini döküyoruz ve karıştırmadan kenarda bekletiyoruz.

Son aşamada ayrı bir kaba tüm yumurtaları kırıp çatalla çırpıyoruz ve içine sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonra bu karışıma hazırladığımız buttermilk'i ve nescafeyi ekleyip, tüm kuru malzemeler ile bir araya getiriyoruz ve yine spatula ile karıştırıyoruz. Son olarak erimiş çikolatamızı da ekleyip spatula ile yavaş hareketler ile karışımı homojen hale getiriyoruz.

İki çember kalıbın içine karışımları eşit olarak bölüştürüyoruz ve kekleri fırına veriyoruz. 160 C'de 40 dk kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra keklerimizi 2'ye bölüyoruz ve toplam 4 katlı bir pasta elde ediyoruz..


Kekin iç ve dış kaplaması için çikolatalı ganaj kullanıyoruz. 350 gr ocakta ısıttığımız Tikveşli krema içine 680 gr bitter çikolata ekliyor ve pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz. Sürülebilir kıvama gelene kadar dışarıda soğutuyoruz. 

Not:Tüm pastayı şeker hamuru ile kaplamak için 950 gr beyaz şeker hamuru kullanıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder