3 Haziran 2015 Çarşamba

VİNTAGE PASTA

Bu hafta arkadaşımın doğum günü için hazırladığım pasta için Burçin Birdane'nin kek tarifini kullandım.Pratik ve şeker hamurlu pastalar için süper bir kek tarifi..





Malzemeler

  • 280 gr tereyağı
  • 620 gr toz şeker
  • 6 adet yumurta
  • 200 ml sıvı krema
  • 225 gr un
  • 160 gr kek un
  • 70 gr kakao
  • 4 gr karbonat

Yapılışı
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şeker mikser ile birlikte çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenir çırpmaya devam edilir. Sıvı Krema ilave edilir. Son olarak elenmiş kuru karışımın tamamı eklenir homojen bir hamur elde edinceye kadar çırpılır.Kalıplara boşaltılarak önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağı açılmaz. Pişmeye yakın orta kısmı kürdan ile kontrol edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder