7 Ocak 2016 Perşembe

KLASİK BİR KEK

Basit bir kek küçük dokunuşlarla nasıl havalı olur? işte cevabı...

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı likit vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Yapımı: Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpmaya devam edin. Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın (un,kabartma tozu,limon kabuğu,ceviz,vanilya ).Kekin büyük bir kısmını kek kalıbına alın kalanını kakao ile karıştırıp tekrar kalıba dökün. Böylece karışık renkli bir kekiniz olacak. Keki180 derecelik fırında 45 dakika pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder