18 Ocak 2016 Pazartesi

PONÇİK (ÇİLEK MARMELATLI)

Çocukluğumdan beri çok severim bu tadı. Hamuru hafif tatlı, içinde ev yapımı marmelat.. Ben Arda Türkmen'in ponçik tarifini uyguladım.. Çok lezzetli oldu gerçekten ve oldukça da kolay bir tarif..Bence bu hamur Alman pastası için de kullanılabilir gibi geldi...




Ön Maya için malzemeler:
1  su bardağı ılık süt
1 yemek Kaşığı Kuru Maya
2.5 yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı un

Ponçik Malzemeleri:
Ön Maya
4 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 yemek Kaşığı tereyağ erimiş
1 Adet yumurta
4 Su bardağı un
Marmelat ve Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
Ön maya için olan malzemeleri karıştırın ve streçleyip 10-15 dakika mayalandırın.
Margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. Ardından yumurtayı bir kasede çırpın ve yağı yavaşça yumurtaya yedirin.
4 su bardağı un, margarinli yumurta ve ön mayayı birleştirip yoğurun.
Streçleyip 1 saat mayalandırın.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurup, gazını alın. Hamuru eşit iki parçaya bölün. Bir tanesini tezgahın üzerinde yuvarlak olacak şekilde açın ve 8 eşit üçgen elde edin.
Bir tane üçgeni önünüze alın ve içerisine marmelat yerleştirip, kenarlardan kapatarak sarın.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan ponçikler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder