5 Eylül 2014 Cuma

LİMON KREMALI KURABİYE

Bu kurabiyenin kreması ayrı güzel, kendi ayrı güzel. ayrıca kremayı çok farklı ürünler için de kullanabilirsiniz.



Limon Kreması
Malzemeler
  • 4 büyük limon
  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı)
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı nişaşta
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Hazırlanışı: Limonların kabuklarını limon rendesiyle rendeleyin , ardından sularını sıkın.Büyük bir sos tenceresine, yumurtaları koyun bir çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ardından tereyağı hariç bütün malzemeleri sırasıyla içine atın, limon kabuklarını da ekleyerek karıştırın ve ocağın altını yakın (orta ateşte). Karıştırarak pişirin, göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın. Soğuyunca sıkma torbasına alın ve buzdolabında bekletin.

Kurabiye
Malzemeler
  • 250 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (=80 gr)
  • 3/4 su bardağı mısır nişastası (=75 gr)
  • 1,5-2 su bardağı un (=225 gr)
Yapılışı: Kurabiye için tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Un ve nişastayı ekleyerek yoğurun. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve üstüne bastırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. (Bu hamur pişerken yayılıyor o nedenle yapmak istediğiniz büyüklükten daha küçük bezeler yapın). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra (3-4 dk) ızgara teline alarak soğumaya bırakın. Bisküvilerin (kurabiyelerin) arasına limon kremasından sürüp sandviç şeklinde kapatın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder