Limon
Kreması
Malzemeler
- 4 büyük limon
- 4 yumurta (sarısı ve beyazı)
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişaşta
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Hazırlanışı: Limonların
kabuklarını limon rendesiyle rendeleyin , ardından sularını sıkın.Büyük bir sos
tenceresine, yumurtaları koyun bir çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ardından
tereyağı hariç bütün malzemeleri sırasıyla içine atın, limon kabuklarını da
ekleyerek karıştırın ve ocağın altını yakın (orta ateşte). Karıştırarak pişirin, göz göz olmaya başlayınca içine
tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve 2 dakika kadar
daha çırparak karıştırın. Soğuyunca sıkma torbasına alın ve buzdolabında
bekletin.
Kurabiye
Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (=80 gr)
- 3/4 su bardağı mısır nişastası (=75 gr)
- 1,5-2 su bardağı un (=225 gr)
Yapılışı: Kurabiye için tereyağı, vanilya ve
şekeri mikserle çırpın.Un ve nişastayı ekleyerek yoğurun. Hamurdan küçük
parçalar alıp yuvarlayın ve üstüne bastırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye
yerleştirin. (Bu hamur pişerken yayılıyor o nedenle yapmak istediğiniz
büyüklükten daha küçük bezeler yapın). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20
dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra (3-4 dk) ızgara teline alarak soğumaya
bırakın. Bisküvilerin (kurabiyelerin) arasına limon kremasından sürüp sandviç
şeklinde kapatın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder