5 Eylül 2014 Cuma

LİMON KREMASI

Bu kremayı kurabiyelerin arasına, makaronlara, tartlara ve cupcake içlerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok lezzetli ve bir çok tatlıya çok yakışıyor.


Malzemeler:

  • 4 iri limon 
  • 4 yumurta (tamamı)
  •  2 su bardağı tozşeker
  •  2 yemek kaşığı nişaşta 
  •  100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)


Hazırlanışı:

Limonların kabuklarını limon rendesiyle rendeleyin , ardından sularını sıkın. Büyük bir sos tenceresine, yumurtaları koyun bir çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ardından tereyağı hariç bütün malzemeleri sırasıyla içine atın, limon kabuklarını da ekleyerek karıştırın ve ocağın altını yakın (orta ateşte). Karıştırarak pişirin, göz göz olmaya başlayınca (yaklaşık 7-9 dakika) içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın. Ateşten alır almaz, kavanoza boşaltın, kapağını kapatın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında saklayın. Bu şekilde buzdolabında 2-4 hafta arası saklanabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder