Malzemeler
- 500 gr baklavalık yufka
- 20 gr tereyağı
- 200 gr tahin
- 250 gr ceviz
Şerbet İçin: 500 gr su, 400 gr toz şeker, 3 damla limon suyu
Yapılışı:
Su ve şekeri ve limon suyunu ocakta kaynatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
Yufkaları aralarına erimiş tereyağı ve tahin sürüp ceviz serperek 3'er kat kapatıyoruz. Kapattığımız yufkaları rulo yapıp elimizle kenarlardan iterek biraz büzüyoruz ve yuvarlak tepsimize diziyoruz. Tepsimiz iyice dolana kadar aynı işlemi yapıyoruz. Hamuru fırında 190 C'de üzerlerine iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırundan çıkınca hafif soğumaya başlayınca ılımış şerbetimizi döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder