7 Ocak 2015 Çarşamba

ROYAL ICING TARİFİ

Royal icing kreması şeker hamuru sevmeyenler için kurabiye süslemeye bir alternatif.



Malzemeler

  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 Yumurta Akı


Yapılışı: Yumurta aklarını önce yavaş sonra çok yüksek devride çırpmaya başlıyoruz. Hafif köpürünce içince pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Katı ve parlak bir krema elde edene kadar çırpmaya devam ediyoruz. 

Kremamızı hazır olunca istersek sıkma torbasına koyarak kurabiye üstlerini süsleyebilir, istersek kurabiyelerimizi kremaya batırıp süsleme yapabiliriz. Kurabiyeleri süslediğiniz krema matlaşıp, kuruyunca da servise hazır oluyorlar.İsterseniz içine sıvı gıda boyası koyarak da kremayı renkli hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder