27 Ocak 2015 Salı

BEBEK KURABİYESİ


Rüzgar Bebek için yaptığım kurabiyeleri ve tarifini sizlerle paylaşmak istedim.



Malzemeler
  • 250 gr  tereyağı
  • 125 gr pudra şekeri
  • 60 gr nisasta(mısır)
  • 1 yumurta
  • 1 tatli kaşığı sıvı vanilya(tohumlu)
  • 400gr Un

Yapılışı: Soğuk tereyağı(küp küp kesin) ve pudra şekerini stand mikser yardımı ile çırpın. Ardindan yumurta ve vanilya ekleyerek çirpmaya devam edin. Daha sonra nisasta ve un ekleyin ( eger bir stand mikseri sahibi degilseniz bu asamadan sonra elle yoğurun) Unu yavas yavas ekleyerek ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun. .Yogurma islemi bittiginde hamuru en az 40 dk. streçleyip dolapta dinlendirin ve daha sonra merdane ile açarak kaliplarla kesin. Üstünü istediğiniz gibi şeker hamuru ile süsleyin..







7 Ocak 2015 Çarşamba

ROYAL ICING TARİFİ

Royal icing kreması şeker hamuru sevmeyenler için kurabiye süslemeye bir alternatif.



Malzemeler

  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 Yumurta Akı


Yapılışı: Yumurta aklarını önce yavaş sonra çok yüksek devride çırpmaya başlıyoruz. Hafif köpürünce içince pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Katı ve parlak bir krema elde edene kadar çırpmaya devam ediyoruz. 

Kremamızı hazır olunca istersek sıkma torbasına koyarak kurabiye üstlerini süsleyebilir, istersek kurabiyelerimizi kremaya batırıp süsleme yapabiliriz. Kurabiyeleri süslediğiniz krema matlaşıp, kuruyunca da servise hazır oluyorlar.İsterseniz içine sıvı gıda boyası koyarak da kremayı renkli hale getirebilirsiniz.

CEVİZLİ TAHİNLİ BURMA TATLISI

Bu tatlı da çok zahmetli gibi görünse de aslında çok kolay ve inanılmaz lezzetli bir şerbetli tatlı...





Malzemeler

  • 500 gr baklavalık yufka
  • 20 gr tereyağı
  • 200 gr tahin
  • 250 gr ceviz


Şerbet İçin: 500 gr su, 400 gr toz şeker, 3 damla limon suyu

Yapılışı: 

Su ve şekeri ve limon suyunu ocakta kaynatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz ve kenarda bekletiyoruz.

Yufkaları aralarına erimiş tereyağı ve tahin sürüp ceviz serperek 3'er kat kapatıyoruz. Kapattığımız yufkaları rulo yapıp elimizle kenarlardan iterek biraz büzüyoruz ve yuvarlak tepsimize diziyoruz. Tepsimiz iyice dolana kadar aynı işlemi yapıyoruz. Hamuru fırında 190 C'de üzerlerine iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırundan çıkınca hafif soğumaya başlayınca ılımış şerbetimizi döküyoruz.

SEBZELİ RULO BÖREK



Bu tarif hem çok pratik hem de çok lezzetli... Kahvaltılarda da çok güzel olabilir...




Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet orta boy havuç
  • 500 gr. ıspanak
  • 150 gr keçi peyniri
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz ve karabiber.

Yapılışı:  

Havuçları rendeliyoruz ve tuz,karabiber ile zeytin yağında ölünceye kadar kavuruyoruz. 
Aynı şekilde ıspanakları da zeytin yağında tuz, karabiber ile soteliyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Peynirimizi rendeliyoruz.
Tereyağımızı eritiyoruz.

Öncelikle 1 kat yufkanın üstüne erittiğimiz tereyağımızdan azar azar sürüyoruz ve üstüne ıspanakları koyuyoruz. 2. Kat yufkamızı ıspanağın üzerine seriyoruz. Aynı şekilde yufkayı yağlayıp üstüne havuçlarımızı serpiyoruz. 3. katta da aynı işlemi yapıp peynirimizi serpiyoruz ve sıkı bir rulo yapıyoruz. Rulo halindeki böreği 3 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt üstünde tepsimize diziyoruz. Üzerlerine yumurta sürüyor ve fırına veriyoruz. dilerseniz üstüne çörek otu da serpebilirsiniz.



10 Aralık 2014 Çarşamba

S.T. HONORE VE FINDIKLI PANDİSPANYALI PASTA

Bu hafta MSA'da çok güzel ve değişik pastalar yaptık.Tarifleri daha sonra paylaşacağım. Gerçekten çok lezzetli oldular.İlki pastacı kreması ve profiterol topları ile hazırlanmış S.T Honore, diğeri ise sütlü çikolatalı krema ile sıvanmış, fındıklı pandispanyalı çilekli pasta...




YILBAŞI TEMALI PASTA-CUPCAKE

Yılbaşı pastası ve cupcakeleri.. Bir arkadaşımın doğum günü hazırladım. Çok beğenildi.




29 Kasım 2014 Cumartesi

DAMA KEK

MSA'da öğrendiğim en güzel ve lezzetli tariflerden biri kekleri ayrı ayrı da çok güzel...

Bu tarif için 2 farklı kek pişireceğiz ve 17.5 cm'lik çember kalıp kullanacağız.



Fındıklı Kek İçin Malzemeler

  • 90 gr un
  • 160 gr toz fındık
  • 50 gr toz badem
  • 160 gr toz şeker
  • 140 gr tereyağı(oda ısısı)
  • 3 yumurta
  • vanilya
  • tuz(1 çimdik)

Yapılışı: Şeker,tereyağı,tuz ve vanilya mikserde 4-5 dakika şeker yarı eriyip, tereyağı beyazlaşıp,kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker çırpma işlemi orta devirde devam ederken ekleyin. En son tüm kuru malzemeleri ekleyip mikser ile değil spatula yardımı ile birbirine karıştırın. Altını yağlı kağıt ile sardığınız çembe kalıba dökün, 160-170 derecede 30-40 dk kadar pişirin.

Kakaolu Kek İçin Malzemeler

  • 50 gr kakao
  • 4 gr tarçın
  • 229 gr tız fındık
  • 260 gr yumurta akı( 6 büyük yumurta)
  • 240 gr toz şeker
  • vanilya
  • tuz (1 çimdik)

Yapılışı: Yumurta akları, toz şeker ve tuzu mikserde kar kıvamına gelene ve katılaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta kakaoyu eleyin, tarçın,toz fındık ve vanilya ile harmanlayın. Kabarmış yumurta akı ile kuru malzemeleri spatula ile dikkatli bir şeklide kabaran yumurtayı sulandırmadan ve söndürmeden karıştırın. Yine çember kalıba boşaltın, 170 derecede 30-40 dk kadar pişirin.

Şimdi 2 keki de pişip, soğuyunca ortadan 2'ye bölüyoruz. Daha sonra her katı aşağıda şekilde çemberden daha küçük kalıplarla iç içe kesiyoruz ve kakaolu keki sadenin, sadeyi de kakaolunun içine yerleştiriyoruz. Böylece elimizde 4 ayrı kat kekimiz oluyor.





Bir kat kakaolu, bir kat sade şeklinde kekin arasına çikolatalı ganaj sürerek keki kapatıyoruz ve dışını tamamen ganaj ile sıvıyoruz. ve kesilince bu muhteşem görüntü ortaya çıkıyor..




Ganaj İçin:   250 gr kremayı ocakta ısıtıp içinde 450 gr çikolayatı eritin ve hafif soğuyunca sıvama işlemini yapabilirsiniz.