5 Eylül 2016 Pazartesi

ŞEKER HAMURLU MİNİON(MİNYON) PASTA

Bu hafta yeğenimin 2 yaş pastasını yaptım. Kendisi minyon karakterlerini çok seviyor. Bu nedenle temamız minyonlar oldu.. Kakaolu pandispanya arasına çikolatalı pastacı kreması kullanarak fıstıklı ve çikolatalı bir pasta hazırladım....


31 Ağustos 2016 Çarşamba

ELMALI ÇITIR

Bu tarifi o kadar çok seviyorum ki.... çok hafif olduğu için de çok tehlikeli. Çünkü yedikçe yemek istiyorsunuz.



Mazlemeler
  • 20 adet Baklava Yufkası
  • 4 Elma
  • Yarım subardağı ceviz
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Tarçın
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi: Öncelikle elmalarımızı soyup rendenin kalın tafı ile rendeliyoruz. İçine toz şekeri, kıydığımız cevizleri ve tarçını ekleyip ocakta suyunu çekene kadar pişirip soğumaya alıyoruz.

Baklavalık hazır yufkamızdan bir yaprak alıp bir kaç damla sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz ve bir tutam toz şeker serpip üstüne bir yaprak daha koyuyoruz. Tekrar yağ ve şeker serpiyoruz ve bu şekilde 4 kat yufkayı üst üste koyuyoruz. En üstte uç kısma şerit şeklinde hazırladığımız iç malzemeyi koyup, yufkamızı rulo olarak sarıyoruz ve üç parmak kalınlığında kareler kesiyoruz. Bu şekilde 5 adet büyük rulo hazırlayıp keseceğiz. Küçük karelerin üstlerini hafifçe yağlayıp fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişirip, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

31 Temmuz 2016 Pazar

Damla Sakızlı Sütlaç

Sütlaç eşimin çok sevdiği bir tatlı. bu sene çok sık yapmaya başladım. hem sağlıklı hem de hafif...



Malzemeler

  • 5 Su bardağı Süt
  • 1 su bardağı Şeker
  • Yarım su bardağı Pirinç
  • 1 yemek Kaşığı Nişasta(Buğday)
  • 2 yemek Kaşığı Pirinç Unu
  • 1Paket Vanilya
  • 1 parça damla sakızı


Yapılışı: Öncelikle pirinci 1.5 su bardağı suda yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede süt ve tüm kuru malzmelerimizi(Şeker,Nişasta,Pirinç Unu, Kırılmıs damla sakızı ve Vanilya) homojen olana kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Pirinçler pişince hepsini ocağa aldığımız sütün içine döküyoruz.Sütlacı kıvam alıncaya ve bir taşım kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz. Piştikten sonra sütlacı kaselere paylaştırıp, tüm kaseleri içi su dolu bir fırın tepisisine dizip fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar fırında tutuyoruz. Son olarak  üzerini fıstık veya tarçın ile süsülüyoruz.

22 Mart 2016 Salı

Geçen hafta Cafe Fernando'dan çikolatalı bir kek tarifi denedim.Keki daha önce tatmıştım ve kendim de yapmak istedim. Sonuç şahane oldu.Denemek isteyenler kitaptan veya sayfasından bakabilirler(Çikolatalı Kek). Ağızda dağılan, ipeksi bir kek. Aslında tarif benim keskin kenar pasta için kullandığım kek tarifine benziyor. Ben biraz şeker oranını azalttım. Özellikle çikolatalı keklerde şeker tadındansa bitter tadının ön planda olması daha çok hoşuma gidiyor... Deneyin bence...

18 Ocak 2016 Pazartesi

PONÇİK (ÇİLEK MARMELATLI)

Çocukluğumdan beri çok severim bu tadı. Hamuru hafif tatlı, içinde ev yapımı marmelat.. Ben Arda Türkmen'in ponçik tarifini uyguladım.. Çok lezzetli oldu gerçekten ve oldukça da kolay bir tarif..Bence bu hamur Alman pastası için de kullanılabilir gibi geldi...




Ön Maya için malzemeler:
1  su bardağı ılık süt
1 yemek Kaşığı Kuru Maya
2.5 yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı un

Ponçik Malzemeleri:
Ön Maya
4 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 yemek Kaşığı tereyağ erimiş
1 Adet yumurta
4 Su bardağı un
Marmelat ve Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
Ön maya için olan malzemeleri karıştırın ve streçleyip 10-15 dakika mayalandırın.
Margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. Ardından yumurtayı bir kasede çırpın ve yağı yavaşça yumurtaya yedirin.
4 su bardağı un, margarinli yumurta ve ön mayayı birleştirip yoğurun.
Streçleyip 1 saat mayalandırın.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurup, gazını alın. Hamuru eşit iki parçaya bölün. Bir tanesini tezgahın üzerinde yuvarlak olacak şekilde açın ve 8 eşit üçgen elde edin.
Bir tane üçgeni önünüze alın ve içerisine marmelat yerleştirip, kenarlardan kapatarak sarın.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan ponçikler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

7 Ocak 2016 Perşembe

KLASİK BİR KEK

Basit bir kek küçük dokunuşlarla nasıl havalı olur? işte cevabı...

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı likit vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Yapımı: Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpmaya devam edin. Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın (un,kabartma tozu,limon kabuğu,ceviz,vanilya ).Kekin büyük bir kısmını kek kalıbına alın kalanını kakao ile karıştırıp tekrar kalıba dökün. Böylece karışık renkli bir kekiniz olacak. Keki180 derecelik fırında 45 dakika pişirin...

29 Aralık 2015 Salı

ENFES ISLAK KEK

Annelerimizin günlerinin vazgeçilmez tarifi ıslak kek... Bir klasik. Hala çok seviyorum....




Kek İçin Malzemeler:



  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 5 Yumurta
  • 1 Su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 Su bardağı Süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • kabartma tozu
  • vanilya


Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı şeker ile rengi açılana kadar iyice çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kalan kuru malzemeleri bir kapta harmanlayıp kek karşımına azar azar döküyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Homojen bir karışım elde edince yağlanmış kalıba kek karışımını döküp, fırına veriyoruz.Önceden ısıttığımız 170C'de pişiriyoruz.


Sos İçin Malzemeler:

  • 2 Su bardağı Süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Yemek kaşığı kakao
Yapılışı: Sos için tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp kaynatıyoruz ve bekleyen kekin üzerine döküyoruz. Kek soğuyunca servis ediyoruz.