İçi Malzemeler
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- 50 gr beyaz çikolata
- 150 gr krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı: Hindistan cevizi ve pudra şekerini iyice harmanlıyoruz. Bir sos tenceresinde kremamızı kaynatıp, ocaktan alıyoruz ve içine beyaz çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz. Beyaz çikolatalı ganajı hindistan cevizine ekleyip iyice karıştırıyoruz.Çikolatanın içi hazır oldu. Çikolatamızı dibine yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba iyice yayıyoruz ve dondurucuda 45 dk kadar bekletiyoruz.
Daha sonra donan iç malzemeyi kelepçeli kalıptan çıkartıp diktörtgen şeklinde dilimliyoruz ve tel ızgara üzerine alıyoruz.
Benmari usulu erittiğimiz 250 gr bitter çikolatayı ızgaradaki diktörgenlerin üzerini kaplayacak şekilde döküyoruz ve donması için dolaba kaldırıyoruz ve hazırrr.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder