2 Şubat 2014 Pazar

MİSKET LİMONLU-BEYAZ ÇİKOLATA KREMALI CUPCAKE

Bu şirin kekleri kız kardeşim için yaptım. Kremasını özellikle tavsiye ediyorum. Çok lezzetli. Misket limonunun yoğun tadı çok hoş bir aroma veriyor...Yeni aldığım minik kek standlarım ve şeker hamurundan yaptığım dondurma külahları ile birlikte çok sevimli oldular.



Kek Hamuru İçin Malzemeler
  • 180 Gr Toz Şeker
  • 120 Gr Tuzsuz Tereyağı(Oda Sıcaklığında Yumuşatılmış)
  • 185 Gr Kek Un
  • 125 ml Süt
  • 2 Yumurta
  •  2 tutam Kristal Vanilya
  • 1 Misket Limon Kabuğu Rendesi ve 1-2 damla suyu 
Süsleme Kreması İçin Malzemeler
  • 200 Gr Krema
  • 450 Gr Beyaz Çikolata
  • 2 Misket limon kabuğu rendesi ve suyu
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yaprak taze nane
  • Şeker Hamuru
Kekin Yapılışı:
Tüm malzememizi mikser kabımıza koyuyoruz.önce düşük, sonra yüksek hızda 4-5 dk kadar malzememiz beyazlayıp, krema kıvamında oluncaya kadar çırpıyoruz.

Kağıt Cup Cake kalıplarımızın içine hazırladığımız beyaz kek karışımından kalıplarda bir parmak boşuk kalacak şekilde döküyoruz.

Keklerimizi 180C'de önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk. Pişiriyoruz.İçlerine kürdan batırarak pişip pişmediklerini anlayabiliriz.

Not: Cup Cakeler içleri yumuşak kalacak şekilde pişirilmeli ve fırında çok tutulmamalıdır.

Kremanın Yapılışı:
Küçük bir sos tenceresinde çiğ krema,rondodan geçmiş nane yaprağı ve misket limonu kabukları ve suyunu ocakta çok hafif kaynatıyoruz. Daha sonra tencerimizi ocaktan alıp içine beyaz çikolatamızı ekliyoruz ve eriyene ve krema olana kadar karıştırıyoruz ve en son da tereyağımızı ekliyoruz. Beyaz çikolatalı ganajımızı dolapta soğumaya alıyoruz. Soğuduktan sonra sıkma torbasına alıp keklerimizin üstünü süslüyoruz.

Evet keklerin tamamını daha önce Tchibo'dan aldığım kek kutusuna koydum aynı hazır, pastane işi gibi oldu. Şimdi gitmeye hazırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder