19 Ağustos 2014 Salı

BEZE (PASTANE USULÜ)

Bir çok beze tarifi denedim ve blogda da paylaştım. Fakat içlerinde en mükemmeli ve pastane tarfileri ile tadı ve dokusu birebir aynı olanı bu tarfi oldu. Tarifi teyzemden aldım. o da bir yemek sitesinden almış.

Malzemeler
  • 2 yumurta akı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 damla limon
Yapılışı: Yumurta aklarını bir tencereye alıyoruz. İçine bir tutam tuz ve limon suyunu katıp önce yavaş, sonra hızlı devirde çırpmaya başlıyoruz. Yumurtalar köpürmeye başlayınca içine şekeri yavaşça ilave edip çırmaya devam ediyoruz. Bu arada tencerenin altını yakıyoruz ve orta ateşte çırma işlemi hızlıda devam ederken tencerenin dibi tutana kadar karışımı çırpıyoruz. Tencerenin dibi tutunca karışımı yıldız ucu taktığımız sıkma torbasına alıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 110 C'de üstleri hafif pembeleşene ve sertleşene, tepsiden kolay ayrılana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder