8 Ağustos 2014 Cuma

KALBURABASTI

Bayramlarımızın vazgeçilmez tatlısı. Büyük Halamızda her bayram severek yediğimiz kalburabastının tarifini alarak yapmaya karar verdim. Çünkü kimse bu kadar güzel yapamıyor bu tatlıyı. Çok güzel oldu..




Malzemeler
  • 1 çay Bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay Bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3- 3,5 su bardağı un
  • 100 gr ceviz içi
 
Şerbet: 3 su bardağı su, 2.5 su bardağı şeker, 1/2 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı:
 Hamur yoğurma kabına eritip, ılıttığımız tereyağını, sıvı yağı, maden suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz. İçine unu azar azar ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük bezeler yapıp, elimizle yassılaştırıyoruz. Rendeye bastırıp tırtıklarını yapıyoruz. İçine cevizlerimizi koyup rulo yapıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırında 180 C'de kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerlerine döküyoruz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder