Malzemeler
- 400 ml süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yumurta sarısı
- 200 gr erimiş bitter
Yapılışı
Sütün ve şekerin 4/3'ünü alıp bir tencerede pişirmeye başlıyoruz. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını telle çırpıyoruz ve içine ayırdığımız şekeri, sütü, nişastayı ve pirinç ununu da katarak karıştırıyoruz. Bu karışımı ocakta pişirmeye başladığımız karışıma yavaş yavaş ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.Krema koyulaşınca ocaktan alıyoruz ve içine benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı katıyoruz ve kremayı mikser ile çırpıyoruz. Krema soğuduktan sonra hem iç hem de dış krema olarak kullanabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder