15 Kasım 2013 Cuma

EKMEK-FOCCACİA

Evet bu gün ekmeklerden devam edelim istedim. Yine kursta öğrendiğim bir tarifi paylaşmak istedim. Bu gün sabah kahvaltısı için pişirdim bu ekmeği. Gerçekten çok lezzetli hem de doğal...


Malzemeler
  • 500 gr un
  • 300 gr su
  • 30 gr yaş maya
  • 35 gr kuru domates
  • 30 ml zeytinyağı
  • 70 gr dilim zeytin
  • 12 gr tuz
  • 3 dal kekik ve 3 dal biberiye

Yapılışı:
Unu geniş bir kaba koyup, ortasını çukur yapıyoruz ve yaş mayamızı unun içine ufalıyoruz. Suyumuzu da ekleyip elimizle yaş mayayı hafifçe açıyoruz. Daha sonra tuz ve zeytin yağını da ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurma işlemi devam ederken kekik, biberiye, domates ve zeytinimizi de ekliyoruz ve hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamur çok cıvık olacak sakın un eklemeyin yoğurmaya devam edin ekmek hamuru zaten hafif cıvık olur.. Yoğurma işlemi bitince 20 dk. kadar hamurun üstüne zeytinyağı sürüp ve üstünü kapatıp mayalandırmaya bırakın. Mayalandırma işlemi bitince hamura elle bastırıp gazını alın ve tabanını yağladığınız yuvarlak tepsiye koyup 180 C'de 30 dk. üstü kızarana kadar pişirin. Pişirme sonrası yumurta fırçası yardımı ile tekrar üstüne zeytin yağı sürün ve HAZIRRR:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder