MEYVELİ YAŞ PASTA-BEYAZ KREMALI
Çok hafif bir doğum günü pastası olabilir. Bu pastayı bu gün ofisteki arkadaşlarıma götürdüm. Herkes çok beğendi...
Pandispanya İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 4 adet yumurta sarısı
- 150 gr toz şeker
- 145 gr un
- 2 gr kabartma tozu
- 30 gr kakao
- 40 ml sıvı yağ
Yapılışı: Yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpma teli yardımı ile karıştırıyoruz. ayrı bir yerde yumurta aklarını ve toz şekeri kar gibi olana ve kabarana kadar yüksek devirde çırpıyoruz. Çırptığımız yumurta aklarını yağlı yumurta sarısı karışımına bir spatula yardımı ile hafif hareketler ile yediriyoruz. Amacımız yumurta aklarını söndürmemek!! Son aşamada un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma yavaşça karıştırıyoruz. karışımı 18 cm'lik çember kalıba alıp 180C'de pişiriyoruz. Pişen pandispanyamızı soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz ve vişne suyu ile çok hafif katları ıslatıyoruz.
Not: Pandispanyamızın en üstü çok bombeli ise daha düz bir görünüm elde etmek için tepeyi ince bir kesit halinde tırtıklı bıçak ile alabiliriz.
Pastacı Kreması Malzemeleri
- 500 ml süt
- 200 gr toz şeker
- 6 yumurta sarısı
- 100 gr un
- vanilya
- 50 gr tereyağı
Yapılışı: Sütü ve vanilyayı ocakta kaynatıyoruz. Ayrı bir yerde yumurta sarıları ile toz şekeri mikserle yoğun krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz ve unu ekleyip tekrar karıştırma işlemi yapıyoruz. Ocakta kaynayan sütten 3 kepçe alıp unlu karışıma karıştırarak temperleme yapıyoruz(yumurtalar kesilmesin diye) ve sonra temperlediğimiz karışımı ocaktaki tüm vanilya süt karışıma ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Krema yoğunlaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine parlaklık vermesi için tereyağını koyuyoruz. Kremamız yoğun bir kremadır. Soğuduktan sonra pastamızın katlarının arasına kremamızı sürüyoruz ve araya orman meyvelerimizi ve damla çikolatamızı yerleştiriyoruz(vişne, çilek, ahududu v.b.).
Pastayı Sıvamak için:
Beyaz kremşanti kullanıyoruz. pastamızı düzgünce sıvayıp üstünü süslüyoruz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder