4 Kasım 2013 Pazartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE

Bu gün sizlere vişneli Cheese Cake tarifi vereceğim. Hem görsel hem de lezzet olarak çok güzel:)
Tabanı için Malzemeler
  • 1 Paketten biraz az Petit Beurre bisküvi
  • 100 Gr Tereyağı
Yapılışı: Soğuk tereyağını ve kırdığımız bisküvileri rondodan ufacık olana kadar geçiriyoruz. Elle sıkınca birbirine yapışacak kıvama gelmeleri gerekiyor. Gerekirse biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz. Daha sonra bu karışımı kelepçeli kalıbımızın dibine iyice yerleştiriyoruz. Bisküvi pişmiş bir ürün olduğu için bu tarifte ön pişirme yapmıyoruz.

İç Dolgu Malzemeleri
  • 300 Gr beyaz krem peynir
  • 150 Ml krema
  • 150 Gr toz şeker
  • 80 Gr un
  • 5 Yumurta
  • 1 Tutam vanilya

Yapılışı: Krem peyniri ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Kremayı ekliyoruz ve karışım kabarana kadar çırpıyoruz. Unu ve vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Karışımı karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtalarımızı  da ekliyoruz. karışım hazır olunca tabanımızın üstüne döküyoruz ve 110-120 C fırında yaklaşık 30-35 dk. kadar pişiriyoruz. Çırpma işlemlerini çok uzun yapmamak gerekiyor. uzun süre çırpmak cheese cake'de çatlamaların olmasına neden olur.

Not: Cheese Cakelerde çok fazla pişirme yapılmamalı. Nasıl bir renkte fırına girdi ise o renkte çıkmalı. Kalıbı hafifçe salladığımızda çok fazla dalgalanma olmasa da kıvamlı bir jöle gibi hafif oynamalı.

Üzeri İçin Vişneli Sos
  • 100 ml Vişne Suyu
  • 200 gr vişne
  • 120 gr toz şeker
  • 20 gr nişasta

Yapılışı: Vişne suyu, şeker ve vişneleri ocakta kaynatıyoruz. Diğer taraftan bir bardakta nişastamızı üstünü geçecek kadar su ile karıştırıp açıyoruz ki topaklanma olmasın. Kaynama olunca nişastayı da sosa ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz. Muhallebi gibi yoğunlaşınca ocaktan alıp soğutuyoruz ve soğuyan cheese cake üzerine döküyoruz. Cheese Cakeleri dolapta 3-4 saat soğutup yemenizi tavsiye ederim. Çok daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder