17 Kasım 2013 Pazar

TİRAMİSU

Basit ama Lezzetli...
Orijinal tiramisu yaparken malzemeler pişirilmez. Bu nedenle benim damak zevkime çok uymuyor. Ben de orijinale yakın tiramisu tarifimi koydum.

Mazlemeler
  • 2 Su bardağı süt
  • 2 Çorba kaşığı Un
  • 1 Yumurta sarısı
  • 4 Çorba kaşığı şeker
  • 1 Paket vanilya
  • 220 gr labne peyniri veya mascarpone
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • kakao
Yapılışı: Süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye koyup, ocağı yakmadan, çırpma teli iyice karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alıp, karışımı muhallebi kıvamına gelinceye ve göz göz kaynaya kadar pişiriyoruz. Vanilyayı pişmeye yakın katıyoruz ve tekrar karıştırma işlemi yapıyoruz. Muhallebimiz pişince, ocaktan alıp hafif soğuttuktan sonra içine labne veya mascarpone peynirini katıp çırpma işlemi yapıyoruz.

Ayrı bir yerde nescafe veya filtre kahve ile ıslattığımız kedi dillerini borcamın tabanına diziyoruz. (İsterseniz kedi dillerinin altına da ince bir tabaka muhallebi sürebilirsiniz). Üzerine bir kat muhallebi döküyoruz. Daha sonra ıslatılmış 2. kat kedi dillerini de yerleştirip tekrar üstünü muhallebi ile kapatıyoruz. Tiramisu soğuduktan sonra üzerine kakao serpiyoruz ve dolapta 3-4 saat dinlendiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder