31 Ocak 2014 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ VE MİNİ ALMAN PASTASI

Bu tarifi yapmadan önce bir kaç kere Alman pastası denemem oldu. Fakat hamurun lezzeti bizim damak zevkimize uymadı. Daha sonra bir öneri üzerine Alman pastası için paskalya çöreğinin hamurunu kullanmaya karar verdim. Sonuç çok tatmin edici oldu. Tavsiye ediyorum. Bu tariften hem küçük paskalya hem de 10 adet mini Alman pastasıçıkıyor. İşte bunlar dün yaptığım minik pastacıklar:)





Hamur İçin Malzmeler:

  • 30 gr yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşıgı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Yoğurma kabına,maya,yumurta,sıvı yağ,tereyağı,şeker ve sütü koyup karıştırıyoruz. Azar azar unumuzu da ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar hamurun üstünü kapatıp mayalanması için bırakıyoruz.Mayalandıktan sonra merdane ile açıp, bardak ile yuvarlaklar kesiyor ve tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. 170 C'de pişiriyoruz. soğuduktan sonra küçük pastaları ortadan ikiye bölüp içlerini pastacı kreması ile dolduruyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Evet kremalı alman pastası yapmak istemezseniz; hamuru 3 eşit parçaya bölüp, kalın fitiller yaparak saç örgüsü formuna getirip fırın tepsisine yayabilir ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra file badem ile süsleyerek fırına verebilirsiniz. Bu da olur size paskalya çöreği.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder