31 Temmuz 2014 Perşembe

ERİKLİ TART

MSA'da 8 haftalık eğitimde öğrendiğim bu tart hamuru çok başarılı. Gevrek ve kıtır kıtır oluyor. İç malzemesini değiştirerek çok farklı tart ve turtalar yapmanız mümkün. Ben evdeki bahçe eriklerinden yaptım.


Tart Hamuru
  • 200 gr un
  • 130 gr tereyağı(Soğuk)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 20 gr toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
Yapılışı: 
Tereyağını küp küp kesip,unun içine koyuyoruz ve parmak uçlarımızla ufalıyoruz. Yumurtayı, şekeri, suyu da ekleyerek karışımı katlaya katlaya çok fazla yoğurmadan hamur kıvamına getiriyoruz. 20 dk kadar streçleyip dolapta bekletiyoruz. Bir merdane ile hamuru 1/2 cm açıp tart kalıbımızın içine yayıyoruz. Tabanına çatal yardımı ile delikler açıyoruz. İç Malzemesini yayıp, üzerini de kafes kafes kapatıyoruz ve 180 C'de pişiriyoruz.



İç Malzemesi:
Mürdüm eriği ve kırmızı erikleri soyup dilimliyoruz. 1 kaşık toz şeker ile karıştırıp tart hamurunun üstüne yayıyoruz. Bu tarifi elmalı, cevizli ve tarçınlı deneyin. O da çok güzel oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder