16 Ekim 2014 Perşembe

ŞEKERSİZ( KEÇİBOYNUZLU, YABANMERSİNLİ KEK)

MSA'da katıldığım eğitimde öğrendiğim bu kek çok sağlıklı içinde sıfır şeker var.


Malzemeler

  • 2 Yumurta
  • 50 gr bal
  • 120 Gr pekmez
  • 50 gr öğütülmüş keçiboynuzu
  • 100 gr kek un
  • 100 ml zeytinyağı
  • 80 ml süt
  • 160 gr taze yabanmersini
  • 7 gr kabartma tozu
  • 60 gr kırık ceviz
Yapımı: Yumurtaları, pekmezi ve balı mikser ile kabarana kadar çırpın. Çırpma devam ederken yağı ve sütü ilave edin. Unu, kabartma tozunu ve keçiboynuzunu da ekleyin ve tekrar çırpın. Yağlı kalıbınıza keki dökün ve içine yaban mersini ve kırılmış cevizleri yerleştirin. En son 170 C'de 20 dk kadar pişirin.


1 Ekim 2014 Çarşamba

MUZLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK

Bu tarifi Sofra Dergisi'nin yeni çıkarttığı tatlılar kitabından buldum. Basit ve lezzetli bir kek. Ayrıca bütün kek gibi pişirilebileceği gibi cupcake olarak da pişirilebilir.




Mazlemeler
  • 450 gr kek un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 gr tereyağı
  • 220 gr tozşeker
  • 4 yumurta
  • 3 büyük muz
  • 150 gr damla çikolata
Yapılışı: Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek koyuyoruz.İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, toz şekeri ve yumurtayı ekliyoruz ve karışımı hamur gibi yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Böyle kek hamuru olur mu demeyin:) içine çatalla ezilmiş muzları ekleyip, mikser ile çırptığımızda dokusu ipeksi ve yoğun bir kek hamuru elde ediyoruz. En son damla çikolatayı da ekleyip 170 C'de pişiriyoruz.

8 Eylül 2014 Pazartesi

5 Eylül 2014 Cuma

LİMON KREMASI

Bu kremayı kurabiyelerin arasına, makaronlara, tartlara ve cupcake içlerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok lezzetli ve bir çok tatlıya çok yakışıyor.


Malzemeler:

  • 4 iri limon 
  • 4 yumurta (tamamı)
  •  2 su bardağı tozşeker
  •  2 yemek kaşığı nişaşta 
  •  100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)


Hazırlanışı:

Limonların kabuklarını limon rendesiyle rendeleyin , ardından sularını sıkın. Büyük bir sos tenceresine, yumurtaları koyun bir çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ardından tereyağı hariç bütün malzemeleri sırasıyla içine atın, limon kabuklarını da ekleyerek karıştırın ve ocağın altını yakın (orta ateşte). Karıştırarak pişirin, göz göz olmaya başlayınca (yaklaşık 7-9 dakika) içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın. Ateşten alır almaz, kavanoza boşaltın, kapağını kapatın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında saklayın. Bu şekilde buzdolabında 2-4 hafta arası saklanabilir. 

LİMON KREMALI KURABİYE

Bu kurabiyenin kreması ayrı güzel, kendi ayrı güzel. ayrıca kremayı çok farklı ürünler için de kullanabilirsiniz.



Limon Kreması
Malzemeler
  • 4 büyük limon
  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı)
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı nişaşta
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Hazırlanışı: Limonların kabuklarını limon rendesiyle rendeleyin , ardından sularını sıkın.Büyük bir sos tenceresine, yumurtaları koyun bir çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ardından tereyağı hariç bütün malzemeleri sırasıyla içine atın, limon kabuklarını da ekleyerek karıştırın ve ocağın altını yakın (orta ateşte). Karıştırarak pişirin, göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın. Soğuyunca sıkma torbasına alın ve buzdolabında bekletin.

Kurabiye
Malzemeler
  • 250 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (=80 gr)
  • 3/4 su bardağı mısır nişastası (=75 gr)
  • 1,5-2 su bardağı un (=225 gr)
Yapılışı: Kurabiye için tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Un ve nişastayı ekleyerek yoğurun. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve üstüne bastırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. (Bu hamur pişerken yayılıyor o nedenle yapmak istediğiniz büyüklükten daha küçük bezeler yapın). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra (3-4 dk) ızgara teline alarak soğumaya bırakın. Bisküvilerin (kurabiyelerin) arasına limon kremasından sürüp sandviç şeklinde kapatın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.



4 Eylül 2014 Perşembe

BEZELİ KURABİYE

Bu sunumu eğitim için gittiğim Mia Atölyede gördüm. Zaten kurabiye ve beze tariflerini bildiğim için de geriye uygulamak kaldı. Çok şirin oldular. Bu kurabiyeler de nişan ve babyshower için çok zarif olabilir.



Kurabiye Tarifi

Mazlemeler
  • 2 yumurta(Oda Isısında)
  • 150 Gr Tereyağı(Oda Isısında yumuşamış)
  • 2 Su Bardağı Un(Tepeleme dolu)
  • 1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat(Silme)
 
Yapılışı
Tüm Malzemeleri hamur özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince üstünü kapatıp, buz dolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu 2 cm kalınlığında açıp, kurabiye kalıpları ile şekiller veriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 C fırında 15-20 dk  üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Beze Tarifini zaten daha önce vermiştim.Bu tarif ile yaptığımız bezeleri soğuduktan sonra beyaz çikolatalı ganaj kreması ile kurabiyeye yapıştırıyoruz.

1 Eylül 2014 Pazartesi

BEBEK KURABİYELERİ

Yeğenimin dünyaya gelmesi ile birlikte ben de yeni bebek kurabiyesi tasarımlarına başladım. Çok uygun fiyata siz de bu kurabiyelerden sipariş verebilirsiniz. iletişim için turker_esra@yahoo.com.tr adresine mail atabilirsiniz.