MUZLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Bu tarifi Sofra Dergisi'nin yeni çıkarttığı tatlılar kitabından buldum. Basit ve lezzetli bir kek. Ayrıca bütün kek gibi pişirilebileceği gibi cupcake olarak da pişirilebilir.
Mazlemeler
- 450 gr kek un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 250 gr tereyağı
- 220 gr tozşeker
- 4 yumurta
- 3 büyük muz
- 150 gr damla çikolata
Yapılışı: Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek koyuyoruz.İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, toz şekeri ve yumurtayı ekliyoruz ve karışımı hamur gibi yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Böyle kek hamuru olur mu demeyin:) içine çatalla ezilmiş muzları ekleyip, mikser ile çırptığımızda dokusu ipeksi ve yoğun bir kek hamuru elde ediyoruz. En son damla çikolatayı da ekleyip 170 C'de pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder