18 Şubat 2015 Çarşamba

LİMONLU ve MISIR NİŞASTALI KEK

Bu keki ofise götürmek için yapmıştım. Çok beğenildi. Bendeki bir tarif kitabından buldum. Tarifte patates nişastası kullanılmıştı. Ben mısır kullandım. Biraz da süsledim:)



Malzemeler


  • 150 gr un
  • 150 gr mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 250 gr yumuşak tereyağı
  • limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyu
  • 200 gr toz şeker
  • 4 adet büyük boy yumurta

Yapılışı:

Şeker hariç tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın(un,nişasta,tuz,kabartma tozu). Mikserde küp küp doğradığınız tere yağını,şekeri,limon kabuğunu çırpın.Krema kıvamına gelince içine teker teker yumurtalarınızı katın. Daha sonra kuru malzemeleri yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edin. En son limon suyunu ekleyin. kek karışımını yağladığınız kalıba dökün ve 170 C fırında pişirin.

KLASİK KAKAOLU KEK


Her zamanın çayın yanında yemekten en çok keyif aldığım şey klasik kek...

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un



Yapılışı: Yumurta ve vanilya mikserde iyice çırpılır. Şeker, süt, sıvı yağ eklenerek karıştırılır. sonra un ve kabartma tozu eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımı dökülür fakat birazı bırakılır. Ayırdığımız kek karışımına kakao katılır ve karıştırılır. Kakaolu karışım da kalıba dökülür ve Kek fırında 170 C'de pişirilir.  

6 Şubat 2015 Cuma

BUTİK PASTA-AŞÇI KIZ

Kurabiye Kamyonu'nda kaltıldığım eğitimde işte bu tatlı pastayı yaptım. çok keyifli bir gündü...





27 Ocak 2015 Salı

BEBEK KURABİYESİ


Rüzgar Bebek için yaptığım kurabiyeleri ve tarifini sizlerle paylaşmak istedim.



Malzemeler
  • 250 gr  tereyağı
  • 125 gr pudra şekeri
  • 60 gr nisasta(mısır)
  • 1 yumurta
  • 1 tatli kaşığı sıvı vanilya(tohumlu)
  • 400gr Un

Yapılışı: Soğuk tereyağı(küp küp kesin) ve pudra şekerini stand mikser yardımı ile çırpın. Ardindan yumurta ve vanilya ekleyerek çirpmaya devam edin. Daha sonra nisasta ve un ekleyin ( eger bir stand mikseri sahibi degilseniz bu asamadan sonra elle yoğurun) Unu yavas yavas ekleyerek ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun. .Yogurma islemi bittiginde hamuru en az 40 dk. streçleyip dolapta dinlendirin ve daha sonra merdane ile açarak kaliplarla kesin. Üstünü istediğiniz gibi şeker hamuru ile süsleyin..







7 Ocak 2015 Çarşamba

ROYAL ICING TARİFİ

Royal icing kreması şeker hamuru sevmeyenler için kurabiye süslemeye bir alternatif.



Malzemeler

  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 Yumurta Akı


Yapılışı: Yumurta aklarını önce yavaş sonra çok yüksek devride çırpmaya başlıyoruz. Hafif köpürünce içince pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Katı ve parlak bir krema elde edene kadar çırpmaya devam ediyoruz. 

Kremamızı hazır olunca istersek sıkma torbasına koyarak kurabiye üstlerini süsleyebilir, istersek kurabiyelerimizi kremaya batırıp süsleme yapabiliriz. Kurabiyeleri süslediğiniz krema matlaşıp, kuruyunca da servise hazır oluyorlar.İsterseniz içine sıvı gıda boyası koyarak da kremayı renkli hale getirebilirsiniz.

CEVİZLİ TAHİNLİ BURMA TATLISI

Bu tatlı da çok zahmetli gibi görünse de aslında çok kolay ve inanılmaz lezzetli bir şerbetli tatlı...





Malzemeler

  • 500 gr baklavalık yufka
  • 20 gr tereyağı
  • 200 gr tahin
  • 250 gr ceviz


Şerbet İçin: 500 gr su, 400 gr toz şeker, 3 damla limon suyu

Yapılışı: 

Su ve şekeri ve limon suyunu ocakta kaynatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz ve kenarda bekletiyoruz.

Yufkaları aralarına erimiş tereyağı ve tahin sürüp ceviz serperek 3'er kat kapatıyoruz. Kapattığımız yufkaları rulo yapıp elimizle kenarlardan iterek biraz büzüyoruz ve yuvarlak tepsimize diziyoruz. Tepsimiz iyice dolana kadar aynı işlemi yapıyoruz. Hamuru fırında 190 C'de üzerlerine iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırundan çıkınca hafif soğumaya başlayınca ılımış şerbetimizi döküyoruz.

SEBZELİ RULO BÖREK



Bu tarif hem çok pratik hem de çok lezzetli... Kahvaltılarda da çok güzel olabilir...




Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet orta boy havuç
  • 500 gr. ıspanak
  • 150 gr keçi peyniri
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz ve karabiber.

Yapılışı:  

Havuçları rendeliyoruz ve tuz,karabiber ile zeytin yağında ölünceye kadar kavuruyoruz. 
Aynı şekilde ıspanakları da zeytin yağında tuz, karabiber ile soteliyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Peynirimizi rendeliyoruz.
Tereyağımızı eritiyoruz.

Öncelikle 1 kat yufkanın üstüne erittiğimiz tereyağımızdan azar azar sürüyoruz ve üstüne ıspanakları koyuyoruz. 2. Kat yufkamızı ıspanağın üzerine seriyoruz. Aynı şekilde yufkayı yağlayıp üstüne havuçlarımızı serpiyoruz. 3. katta da aynı işlemi yapıp peynirimizi serpiyoruz ve sıkı bir rulo yapıyoruz. Rulo halindeki böreği 3 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt üstünde tepsimize diziyoruz. Üzerlerine yumurta sürüyor ve fırına veriyoruz. dilerseniz üstüne çörek otu da serpebilirsiniz.