Kuzenimin isteği üzerine yaptığım biraz kalorili olsa da severek yediğimiz bu harika kurabiyelerin tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler;
125 Gr Tereyağı Oda Sıcaklığında
1 Su Bardağı Esmer Şeker
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çimdik Tuz
1 Buçuk Su Bardağı Un
2 Su bardağına yakın damla Çikolata
Yapımı;
Önce oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri çırpıyoruz ve karışımı krema haline getiriyoruz. Ardından Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Tüm kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp kurabiye hamuruna ekliyoruz. Bu aşamadan sonra ister elle ister hamur makinesi ile karıştırmaya devam edebilirsiniz. Hamur oldukça yumuşak bir hamur. Bu nedenle hamuru buz dolabında biraz dinlendirip sonra kaşık ile şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 150 derecede 20 dk kadar pişirmeniz yeterli.
Afiyet Olsun
17 Ekim 2016 Pazartesi
10 Ekim 2016 Pazartesi
KIBRIS TATLISI
Bu tatlı bu aralar baya popüler. ben de ilk kardeşimde yemiştim ve çok beğendim. kendim de denedim. bir çok tarif var... Ama kek hamuru cevizli olanlar güzel oluyor...
Malzemeler
Keki için;
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı koyup çırpmaya devam devam ediyoruz. Ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. En son cevizi de ekleyip kaşıkla karıştırdıktan sonra kek hamurunu borcama alıp 180 derecede pişiriyoruz.
Kek pişmeden önce şerbeti yapıp soğumaya bırakmanızı tavsiye derim. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su ile şerbet hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbete 2 damlada limon suyu eklemenizi güzel olur. Kekimiz ılınınca soğuk şerbeti üzerine dökeceğiz...
Malzemeler
Krema İçin;
Krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra çırptığımız 200 gram soğuk kremayı da muhallebiye katıp çırpıyoruz ve tatlımızın üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz. en üstünü cevizle süsleyebilirsiniz.
Malzemeler
Keki için;
- 3 Yumurta
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- kabartma tozu
- vanilya
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı koyup çırpmaya devam devam ediyoruz. Ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. En son cevizi de ekleyip kaşıkla karıştırdıktan sonra kek hamurunu borcama alıp 180 derecede pişiriyoruz.
Kek pişmeden önce şerbeti yapıp soğumaya bırakmanızı tavsiye derim. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su ile şerbet hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbete 2 damlada limon suyu eklemenizi güzel olur. Kekimiz ılınınca soğuk şerbeti üzerine dökeceğiz...
Malzemeler
Krema İçin;
- 1 litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı nişsata
- 2 yemek kaşığı dolu un
- Yarım su bardağı toz şeker
- vanilya
- 200 gr Krema çırpılmış (soğuk)
Krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra çırptığımız 200 gram soğuk kremayı da muhallebiye katıp çırpıyoruz ve tatlımızın üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz. en üstünü cevizle süsleyebilirsiniz.
5 Ekim 2016 Çarşamba
ANNEANNEMİN İRMİK HELVASI
İrmik helvasını anneannemden güzel yapan yok. Fakat ne zaman tarif istesek her şeyi göz kararı koyduğu için sonuç hezimet oluyor. Bu sefer biraz araştırma, biraz benim ölçüp biçmelerim derken tarif süper tuttu. Tabi anneannemin helvasının yerini tutamaz ama........
Malzemeler
- 1 Su bardağı İrmik
- 1 Su bardağı Şeker
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Su
- Yaklaşık 4-5 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Yarım su bardağı çam fıstığı
Yapılışı
Önce küçük bir tencerede süt ve suyun içinde şekeri eritip kaynatıyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağında irmik ve fıstığı kısık ateşte iyice rengi dönene kadar kavuruyoruz. daha sonra sıcak şekerli sütü kavrulmuş irmiğin üzerine döküyoruz. dökerken çok dikkat edin birden çok sıcak buhar çıkıyor!! Helvayı karıştırıp göz göz olana ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra kapağı kapalı demlemeye bırakıp, ılık servis ediyoruz. Üstüne dövülmüş fındık çok yakışıyor...
3 Ekim 2016 Pazartesi
BADEMLİ ÇATLAK KURABİYE
Bu kurabiyenin sadece çikolatalı olan tarifini daha önce vermiştim. Bademlisi ise ayrı güzel....
Malzemeler:
Malzemeler:
- 250 Gr Toz Badem
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 50 Gr Tereyağı
- 80 Gr Bitter Çikolata
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 7 Yeme Kaşığı un
- Vanilya
- Kabartma Tozu
Yapımı:
Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritiyoruz. İçine 80 gr bitter çikolatamızı koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Diğer tüm malzemelerimizi bir karıştırma kabına koyup içine erittiğimiz çikolatayı da koyarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Biraz yumuşak bir hamur olacak. Bu nedenle Hamuru buz dolabında 3 saat kadar dinlendirin ve sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın. Kurabiyeleri fırına koymadan önce pudra şekerine iyice bulayın ve 180 derecede 12 dk kadar pişirin. Tepsinizin altına mutlaka yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri aralıklı yerleştirin. Çünkü bir miktar yayılacaklar...
5 Eylül 2016 Pazartesi
ŞEKER HAMURLU MİNİON(MİNYON) PASTA
Bu hafta yeğenimin 2 yaş pastasını yaptım. Kendisi minyon karakterlerini çok seviyor. Bu nedenle temamız minyonlar oldu.. Kakaolu pandispanya arasına çikolatalı pastacı kreması kullanarak fıstıklı ve çikolatalı bir pasta hazırladım....
31 Ağustos 2016 Çarşamba
ELMALI ÇITIR
Bu tarifi o kadar çok seviyorum ki.... çok hafif olduğu için de çok tehlikeli. Çünkü yedikçe yemek istiyorsunuz.
Mazlemeler
Baklavalık hazır yufkamızdan bir yaprak alıp bir kaç damla sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz ve bir tutam toz şeker serpip üstüne bir yaprak daha koyuyoruz. Tekrar yağ ve şeker serpiyoruz ve bu şekilde 4 kat yufkayı üst üste koyuyoruz. En üstte uç kısma şerit şeklinde hazırladığımız iç malzemeyi koyup, yufkamızı rulo olarak sarıyoruz ve üç parmak kalınlığında kareler kesiyoruz. Bu şekilde 5 adet büyük rulo hazırlayıp keseceğiz. Küçük karelerin üstlerini hafifçe yağlayıp fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişirip, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Mazlemeler
- 20 adet Baklava Yufkası
- 4 Elma
- Yarım subardağı ceviz
- 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
- Tarçın
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Baklavalık hazır yufkamızdan bir yaprak alıp bir kaç damla sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz ve bir tutam toz şeker serpip üstüne bir yaprak daha koyuyoruz. Tekrar yağ ve şeker serpiyoruz ve bu şekilde 4 kat yufkayı üst üste koyuyoruz. En üstte uç kısma şerit şeklinde hazırladığımız iç malzemeyi koyup, yufkamızı rulo olarak sarıyoruz ve üç parmak kalınlığında kareler kesiyoruz. Bu şekilde 5 adet büyük rulo hazırlayıp keseceğiz. Küçük karelerin üstlerini hafifçe yağlayıp fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişirip, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
31 Temmuz 2016 Pazar
Damla Sakızlı Sütlaç
Sütlaç eşimin çok sevdiği bir tatlı. bu sene çok sık yapmaya başladım. hem sağlıklı hem de hafif...
Malzemeler
Yapılışı: Öncelikle pirinci 1.5 su bardağı suda yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede süt ve tüm kuru malzmelerimizi(Şeker,Nişasta,Pirinç Unu, Kırılmıs damla sakızı ve Vanilya) homojen olana kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Pirinçler pişince hepsini ocağa aldığımız sütün içine döküyoruz.Sütlacı kıvam alıncaya ve bir taşım kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz. Piştikten sonra sütlacı kaselere paylaştırıp, tüm kaseleri içi su dolu bir fırın tepisisine dizip fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar fırında tutuyoruz. Son olarak üzerini fıstık veya tarçın ile süsülüyoruz.
Malzemeler
- 5 Su bardağı Süt
- 1 su bardağı Şeker
- Yarım su bardağı Pirinç
- 1 yemek Kaşığı Nişasta(Buğday)
- 2 yemek Kaşığı Pirinç Unu
- 1Paket Vanilya
- 1 parça damla sakızı
Yapılışı: Öncelikle pirinci 1.5 su bardağı suda yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede süt ve tüm kuru malzmelerimizi(Şeker,Nişasta,Pirinç Unu, Kırılmıs damla sakızı ve Vanilya) homojen olana kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Pirinçler pişince hepsini ocağa aldığımız sütün içine döküyoruz.Sütlacı kıvam alıncaya ve bir taşım kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz. Piştikten sonra sütlacı kaselere paylaştırıp, tüm kaseleri içi su dolu bir fırın tepisisine dizip fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar fırında tutuyoruz. Son olarak üzerini fıstık veya tarçın ile süsülüyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)