10 Ekim 2016 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

Bu tatlı bu aralar baya popüler. ben de ilk kardeşimde yemiştim ve çok beğendim. kendim de denedim. bir çok tarif var... Ama kek hamuru cevizli olanlar güzel oluyor...






Malzemeler

Keki için;  


  • 3 Yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • kabartma tozu
  • vanilya


Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı koyup çırpmaya devam devam ediyoruz. Ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. En son cevizi de ekleyip kaşıkla karıştırdıktan sonra kek hamurunu borcama alıp 180 derecede pişiriyoruz.

Kek pişmeden önce şerbeti yapıp soğumaya bırakmanızı tavsiye derim. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su ile şerbet hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbete 2 damlada limon suyu eklemenizi güzel olur. Kekimiz ılınınca soğuk şerbeti üzerine dökeceğiz...

Malzemeler

Krema İçin;

  • 1 litre süt
  • 2 dolu yemek kaşığı nişsata
  • 2 yemek kaşığı dolu un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • vanilya 
  • 200 gr Krema çırpılmış (soğuk)


Krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra çırptığımız 200 gram soğuk kremayı da muhallebiye katıp çırpıyoruz ve tatlımızın üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz. en üstünü cevizle süsleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder