3 Ekim 2016 Pazartesi

BADEMLİ ÇATLAK KURABİYE

Bu kurabiyenin sadece çikolatalı olan tarifini daha önce vermiştim. Bademlisi ise ayrı güzel....


Malzemeler:

  • 250 Gr Toz Badem
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 50 Gr Tereyağı
  • 80 Gr Bitter Çikolata
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 7 Yeme Kaşığı un
  • Vanilya
  • Kabartma Tozu
Yapımı: 

Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritiyoruz. İçine 80 gr bitter çikolatamızı koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Diğer tüm malzemelerimizi bir karıştırma kabına koyup içine erittiğimiz çikolatayı da koyarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Biraz yumuşak bir hamur olacak. Bu nedenle Hamuru buz dolabında 3 saat kadar dinlendirin ve sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın. Kurabiyeleri fırına koymadan önce pudra şekerine iyice bulayın ve 180 derecede 12 dk kadar pişirin. Tepsinizin altına mutlaka yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri aralıklı yerleştirin. Çünkü bir miktar yayılacaklar...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder