5 Ekim 2016 Çarşamba

ANNEANNEMİN İRMİK HELVASI

İrmik helvasını anneannemden güzel yapan yok. Fakat ne zaman tarif istesek her şeyi göz kararı koyduğu için sonuç hezimet oluyor. Bu sefer biraz araştırma, biraz benim ölçüp biçmelerim derken tarif süper tuttu. Tabi anneannemin helvasının yerini tutamaz ama........



Malzemeler

  • 1 Su bardağı İrmik
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1 Su bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • Yaklaşık 4-5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım su bardağı çam fıstığı


Yapılışı
Önce küçük bir tencerede süt ve suyun içinde şekeri eritip kaynatıyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağında irmik ve fıstığı kısık ateşte iyice rengi dönene kadar kavuruyoruz. daha sonra sıcak şekerli sütü kavrulmuş irmiğin üzerine döküyoruz. dökerken çok dikkat edin birden çok sıcak buhar çıkıyor!! Helvayı karıştırıp göz göz olana ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra kapağı kapalı demlemeye bırakıp, ılık servis ediyoruz. Üstüne dövülmüş fındık çok yakışıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder