17 Ekim 2014 Cuma

GRANOLA BAR (YULAFLI)

MSA Şekersiz eğitiminden son zamanların en trendy tatlısı...




Malzemeler

  • 140 Gr Yulaf ezmesi
  • 20 gr hindistan cevizi
  • 50 gr kavrulmuş çiğ badem
  • 2 gr tuz
  • 100 gr tahin
  • 100 gr pirinç patlağı
  • 80 gr kuru üzüm
  • 100 gr kuru kayısı
  • 40 gr elma kurusu
  • 40 gr hindistan cevizi yağı
  • 6 adet hurma
  • 140 gr bal
  • 30 gr fıstık ezmesi
Yapılışı: Yulaf ezmesi, çiğ badem, tuz,pirinç patlağı ve elma kurusunu 2-3 kez çok kırıntı olmadan iri çekim yapın.

Kuru kayısıları küçük küçük doğrayın.

Tahin,fıstık ezmezi, hindistan cevizi yağı ve balı karıştırıp macun kıvamına getirin. Tüm kuru karışım, meyve ve macunu bir araya getirip hamur gibi iyice yoğurun. Dikdörtgen bir kabın içine yayın ve elinizle iyice bastırın. Buzdolabında 1 gece bekledikten sonra keserek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder