16 Ekim 2014 Perşembe

ŞEKERSİZ(BALLI-HURMALI CHEESE CAKE)

MSA'da eğitimde öğrendiğim sıfır şeker ile yapılan bu cheese cake çok sağlıklı ve lezzetli..




Tabanı İçin Malzemeler:

  • 180 gr galeta unu
  • 80 gr toz badem
  • 40 ml pekmez
  • 130 gr tereyağı

Yapılışı: Bütün malzemeyi rondoda kırıntı hamur kıvamına gelene kadar çekin. 22 cm'lik kelepçeli kalıba 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde elinizle bastırarak yayın, kaşıkla iyice sıkıştırın.

Dolgusu İçin Malzemeler:

  • 600 gr krem beyaz peynir
  • 200 gr hurma
  • 80 ml bal
  • 80 gr un
  • 5 yumurta
  • 5-6 damla likit vanilya
  • 20 gr kakao
Yapılışı: Hurmaları sıcak suya yumuşamak üzere koyun, 15 dk bekleyin ve çekirdeklerini ayıklayın ve rondoda püre haline gelene kadar çekin. İçine biraz hurma suyundan da ekleyebilirsiniz.

Peynir, hurma püresi ve balı mikser ile orta devirde 1 dk çırpın.Unu ve vanilyayı ekleyin 1 dk daha çırpın. 

Yumurtaları ayrı bir kaba kırıp, çırpma işlemi yavaş devirde devam ederken yumurtaları teker teker çırpma kabına dökün. (Yüksek devirde çırpma yapmıyoruz. Nedeni hamurun çok kabarıp, içine hava girmesi. Bu durum Cheese cake'in çatlamasına neden olur)

Karışımdan bir kepçe ayırın ve onu kakao ile karıştırın. Kalan sade karışımı kelepçeli kalıbınıza dökün. Üzerine şekilli bir şekilde kakaolu karışımı döküp, çubukla şekiller verin. 130 C'de 35-40 dk kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder