- 4 Adet Yumurta
- 200 gr şeker
- 150 gr un
- 150 gr tereyağı
- 110 gr toz badem
- 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
- 1 adet portakal rende
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya
Yapılışı: Yumurta ve şekeri 5 dk. mikser ile çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırın(un ve öğütülmüş badem, portakal rendesi, haşhaş tohumu, kabartma tozu ve en son vanilya) ve daha sonra azar azar kek karışımına ekleyin.Keki aşağıda tarif ettiğimiz şekilde portakallı tabanın üstüne dökün.
Portakallı üst için: 2 adet portakalı ince ince dilimleyin ve yarım bardak su ve 200 gr şeker içinde kabukları yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra altını yağlı kağıt ile kapladığınız 20 cm'lik kelepçeli kalıbın dibine portakalları dizin ve üstüne kekinizi dökün. 170 C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder