18 Ekim 2014 Cumartesi

ISPANAKLI TATLI KEK

Bu keki ne zamandır denemek istiyordum. İlginç bir tarif. Ispanak tadı hiç gelmiyor. yumuşak ve hafif ıslak bir kek. Ben tarifi biraz değiştirdim . yağ oranını azaltıp, içine süt koydum.







Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı+ 2 kaşık şeker
  • 250 gr ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un +2 kaşık un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Yapılışı: Öncelikle ıspanakları suda haşlayın ve dirilikleri gidince elinizle iyice sıkıp suyunu çıkartın. Rondodan geçirip ayrı bir kaba alın.1 su bardağı kadar çıkması lazım.

Çırpma kabında yumurta ve şekeri köpürterek çırpın ve çırpma işlemi devam ederken yağı ve sütü ekleyin. Daha sonra ıspanak püresini ilave dein ve iyice karışma yedirerek çırpmaya devam edin. Son olarak tüm kuru malzemeleri ekleyin ve çırpın. Kek karışımını yağlanmış kalıba dökün ve 170C'de pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder