31 Ekim 2016 Pazartesi

ŞEKER HAMURU ÇİÇEK MODELLEME

MSA'da katıldığım hem pasta hem de çiçek modelleme eğitimi çok keyifliydi. Lilyum,Lavanta, palamut gibi pek çok model çalıştık.Tam bir sonbahar pastası yaptık. Kekini özellikle çok beğendim. Keskin kenar ve şeker hamurlu pastalarda da uyguladım çok başarılı...






Pastanın keki için malzemeler;


  • 600 gr toz şeker
  • 300 gr tereyağı
  • 420 gr un
  • 10 gr karbonat
  • 6 yumurta
  • 100 gr kakao
  • 240 gr su
  • 120 gr süt


Yapılışı: Öncelikle su,süt ve kakaoyu ocakta kaynatıyoruz. Kaynama işlemi olunca içine karbonatı atıp bir 2 kere karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Ayrı bir çırpma kabında tereyağı ve şekeri krem gibi olana ve kabarana kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemi devam ederken içine yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Çırpma işlemi devam ederken biraz undan biraz kakaolu karışımdan ekleyerek tüm malzemelerimizi kek karışımına koyuyor ve homojen olana kadar çırpıyoruz. Karışımı 18 cm'lik 2 çember kalıba şekilde dağıtıp 180 derecede fırına atıp 15-20 dakika sonra ısıyı 160 dereceye düşürüyoruz. keklerimizi 2 ye bölerek kullanacağız ve 4 katlı bir pasta yapacağız. Kekin içine ister pastacı kreması, ister çikolatalı ganaj kullanabilirsiniz. bu yapmak istediğiniz pastanın türüne göre değişir. özellikle şeker hamuru ile kaplanacak pastalarda ganaj kullanmanız pastanın sağlamlığı açısından daha iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder