31 Ekim 2016 Pazartesi

ÇİLEKLİ PAVLOVA



Adını Rus bir balerinden alan bu zarif ve narin tatlının en çok da görüntüsünü seviyorum. Bulutların üstünde çilek gibi:)




Malzemeler
  • 6 yumurta akı 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı

Yumurta aklarını sarılarından ayırın ve derin bir çırpma kabına alın. Önce düşük sonra orta devirde hafifçe köpürünceye kadar çırpın.Köpürme olunca toz şekerin birazın ilave edin ve çırpmaya devam edin.Tüm şeker bitip yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.Kıvamı sertleşen yumurta aklarına pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek tekrar çırpın. Çırpma işlemi bitince hepsini sıkma torbasına alın. Bezelere yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası yardımı ile çanak şekli vererek sıkın.110 derece önceden ısıttığınız fırında kapağını açmadan 1 saat 30 dakika kadar pişirin.Fırının kapağı aralık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi kuruması için  fırının içinde dinlendirin.Çanaklar soğuyunca içine önceden hazırladığınız pastacı kremasını sıkın ve çilekleri dizin....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder