22 Temmuz 2014 Salı

ÇİKOLATALI BADEMLİ TOPLAR

Bir sürü yemek kitabı alıp inceleme fırsatını bulamayanlardanım. Geçen gün aldığım yabancı bir kitaptaki enfes görünen tarifi uygulamak istedim ve sonuç harika oldu.

Malzemeler

  • 140 Gr Toz Badem
  • 300 Gr Toz Şeker
  • 60 Gr Toz Çekilmiş Fındık
  • 30 Gr Kakao
  • 15 Gr Tereyağı
  • 1,5 Yumurta Akı
  • Yarım Paket Vanilya ve Bir Tutam Karbonat
Yapımı:Toz Badem,şeker,fındık, kakao, vanilya ve karbonatı karıştır. Yumurta aklarını ve tereyağını da ekleyerek sert bir hamur elde et. Hamuru yıldız ucu taktığımız sıkma torbasına al ve yağlı kağıt serili tepsiye küçük bezeler halinde sık. Tepsinin üzerini kapatıp, buz dolabında 4-5 saat beklet. Kurabiyeleri 170-180 C'de 5 dk kadar pişir. pişirme burada çok önemli fırına göre değişiklik olabilir. Hamuru yakmadan ve hafif yumuşak olacak şekilde fırından çıkartıp, soğumaya almalıyız. 

Dolgu İçin Malzemeler: 100 Gr krema 200 Gr yakın bitter çikolata

Yapımı: Tencereye aldığımız kremayı tam kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıyoruz ve içinde bitter çikolataları ekleyerek, eriterek pürüzsüz bir ganaj elde ediyoruz. Ganajı sıkma torbasına alıp, dolapta soğutuyoruz. Soğumuş olan kurabiyemizin içine çikolatalı ganajı sıkıp, bir diğer kurabiye ile kapatıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder