Malzemeler
- 4 Yumurta Akı
- Yarım su Bardağı Şeker
- 1 Su bardağı Hindistan Cevizi
- 3 Çorba Kaşığı(Silme) Un
Arası İçin:
- 75 ml Taze Krema
- 120 gr Bitter Çikolata (Kremayı ocakta pişirip kaynamadan ocaktan alıyor ve içine çikolataları ekliyor ve iyice pürüzsüz bir krema elde ediyoruz. Dolapta 3-4 saat soğuttuktan sonra kurabiyelerin arasına sıkıyoruz.
Yapımı: 4 yumurta akını bir tutam tuz ile çok yüksek devirde çırpıyoruz. Yumurtalar kabarmaya başlayınca azar azar şekeri ilave edip yüksek devirde çırpmaya devam ediyoruz. Sert ve çok kabarık bir doku elde etmemiz lazım.
Daha sonra unla hindistan cevizini karıştırıp yumurtalı karışıma döküyor ve bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırarak yumurta aklarını söndürmeden homojen bir karışım elde ediyoruz. Kurabiye hamurunu sıkma torbasına alıp, yıldız uç ile yukarıdaki şekilleri veriyoruz. Hamuru sıktığımız tepsimizde mutlaka yağlı kağıt olmalı. Son olarak düşük ısıda (110-120 C)'de kurabiyeler hafif sertleşip, üzeri ve altı pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra iki kurabiyenin arasına dolapta soğuttuğumuz çikolatalı ganajı sıkıp kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder