14 Temmuz 2014 Pazartesi

SUPANGLE

Sütlü tatlılara devam...Bu tarifi sofra dergisinden buldum denedim. oldukça lezzetli oldu..

Malzemeler;
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı tozşeker 
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 tatlı kaşığı hindistancevizi

Yapılışı:
Bir su bardağı sütün içine tozşeker, un, nişasta ve bir süzgeçten eledikten sonra da kakaoyu ekleyip karıştırın. Kalan sütü kaynatın ve bu karışımı karıştırarak ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırın ve koyulaşınca soğuk suyu katın. Kaynayınca tencereyi ocaktan alın ve iri parçalara ayrılmış çikolata ile tereyağını ekleyip, karıştırın. Kuplara paylaştırın ve üzerlerine hindistancevizi serpin. Soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder