10 Temmuz 2014 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Ramazan nedeni ile hafif tatlılara devam. Geçen gün börek yapmak için yufkacıma gittiğimde muhallebilik hazır kadayıf gördüm. Açıkçası çok pratik geldi ve ne zamandır yapmadığım bu tarifi yapmaya karar verdim.Ben bu tatlıyı borcamda değil, ayrı ayrı kaselerde sunmayı daha çok seviyorum..



Muhallebi İçin Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Arzuya göre vanilya sekeri
  • 1 paket krema (soğuk, çırpılmış)

Kadayıf için:

  • 250 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı fındık(dövülmüş)
Yapılışı:
Muhallebi için krema hariç tüm malzemeyi bir tencereye döküp katı kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra muhallebiyi soğutun ve içine çırpılmış, kabartılmış kremayı döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.

Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük küçük parçalar haline getirin.
Sonra bir tavaya tereyağı eritip üzerine iri kıyılmış fındıkları da koyup pembeleşinceye kadar iyice kavurun, üzerine şekeri de döküp iyice karıştırın, bir iki kere çevirdikten sonra ocağı kapatın.

Sonra kaselerin dibine kadayıfı paylaştırın, üstüne muhallebiyi koyun ve en üste tekrar kadayıfı ekleyin ve buz dolabında soğuttuktan sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder