Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay b. süt
- 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
- 1 su b. toz fındık
- 1 pk. bitter çikolata
- 1 pk. kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk. vanilya
- 100 gr. tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve köpürene kadar iyice çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Çikolatayı bir kaseye kırıyoruz ve buhar üstüne oturtarak ben mari usulü eritiyoruz ve ayrı bir yerde tutuyoruz. Tereyağını da eritiyoruz ve karıştırma kabına döküyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve toz fındığı döküyoruz, 6 çorba kaşığı un ve kakaoyu koyuyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Kek kalıbını margarinle yağlıyoruz ve kek harcını döküyoruz. Eritilmiş çikolatayı kek harcının üzerine döküyoruz ve bir çubukla karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder