17 Temmuz 2014 Perşembe

FINDIKLI ÇİKOLATALI KEK

Bu günlerde değişik kekler denemeye başladım. Dün Oktay Usta'nın web sitesinden bulduğum ve biraz değiştirdim.Tarifi sizle paylaşmak istedim. Dokusu ıslak ve çok hafif bir kek. Özellikle de erimiş çikolatanın tadı kekte çok güzel hissediliyor .Orjinal tarif mozaik kek olarak yapılmış. Ben daha yoğun çikolata tadı almak için tüm çikolatayı kekle karıştırdım ve kakao da ekledim.Ayrıca şeker ve yağ oranlarını çok az azalttım.


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay b. süt
  • 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 su b. toz fındık
  • 1 pk. bitter çikolata
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk. vanilya
  • 100 gr. tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve köpürene kadar iyice çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Çikolatayı bir kaseye kırıyoruz ve buhar üstüne oturtarak ben mari usulü eritiyoruz ve ayrı bir yerde tutuyoruz. Tereyağını da eritiyoruz ve karıştırma kabına döküyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve toz fındığı döküyoruz, 6 çorba kaşığı un ve kakaoyu koyuyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Kek kalıbını margarinle yağlıyoruz ve kek harcını döküyoruz. Eritilmiş çikolatayı kek harcının üzerine döküyoruz ve bir çubukla karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder