Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta akı (sarısı üzerine )
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un
- Aralarına sürmek için margarin
- Susam
Yapılışı
Yoğurma kabına yaş maya, şeker, ılık süt ve suyu ekleyerek mayayı eritin. Bir iki dakika bekletin. Yumurta akını ,sıvı yağı ve tuzu da kabınıza ekleyin. Unu yavaş yavaş ve eleyerek kabınıza ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
Hamurunuzun üzerine bir bez örtün ve yarım saat civarında bekleterek mayalandırın.
Mayaladığınız bezelere ayırın ve bezeleri yuvarlayın. Bezelerin üzerine bir çay kaşığı kadar margarin ekleyerek el yardımıyla çay tabağı genişliğinde açın. Rulo şeklinde sararak, hamurun iki ucundan tutarak iki elinizi ters yönlere doğru hareket ettirerek kıvırın. Uç kısımlarından iyice birleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek isteğinize göre susam ve çörek otu serpiştirin. 15-20 dakika tepside bekletin, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında açmaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder