22 Aralık 2013 Pazar

BALKABAKLI YAŞ PASTA



Balkabaklı minyatür pasta. Bu pastayı normal yaş pastadan daha küçük bir çemberde yaptım. 4-5 kişilik bir pasta gibi düşünülebilir. Çok sevimli oldu.

Pandispanya İçin Malzemeler
  • 120 gr tereyağı(Oda Sıcaklığında)
  • 180 gr toz şeker
  • 185 gr kekun
  • 2 yumurta
  • 125 gr süt
  • vanilya

Yapılışı: Pandispanya için tüm malzemeleri bir kaba koyun ve önce yavaş, sonra hızlı devirde çırpın. Altına yağlı kağıt kapladığınız çemberinize dökün ve 180 C'de 20-25 dk. pişirin. Pişen keki soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölün ve kabarık olan tepesini de düzgünce alın.


Kreması ve üstü  için Malzemeler
  • 200 gr balkabağı püresi-200 gr şeker
  • Beyaz ve renkli şeker hamuru
  • 50 gr kremşanti soğuk
Balkabağını toz şeker ile pişirin. İçine hiç su koymayın .Kendisi suyunu salacaktır. Pişen püreyi soğutun ve yaptığınız kremşantinin içine katın. Kremayı kekinizin katlarına eşit şekilde sürün. pastanızın en üstünü beyaz şeker hamuru ile kaplayıp, süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder