Balkabaklı minyatür pasta. Bu pastayı normal yaş pastadan daha küçük bir çemberde yaptım. 4-5 kişilik bir pasta gibi düşünülebilir. Çok sevimli oldu.
Pandispanya İçin Malzemeler
- 120 gr tereyağı(Oda Sıcaklığında)
- 180 gr toz şeker
- 185 gr kekun
- 2 yumurta
- 125 gr süt
- vanilya
Yapılışı: Pandispanya için tüm malzemeleri bir kaba koyun ve önce yavaş, sonra hızlı devirde çırpın. Altına yağlı kağıt kapladığınız çemberinize dökün ve 180 C'de 20-25 dk. pişirin. Pişen keki soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölün ve kabarık olan tepesini de düzgünce alın.
Kreması ve üstü için Malzemeler
- 200 gr balkabağı püresi-200 gr şeker
- Beyaz ve renkli şeker hamuru
- 50 gr kremşanti soğuk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder