Malzemeler:
- 200 gr labne peynir
- 1 litre süt
- 1 Su bardağı Un
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak soğuk süt(kremşanti için)
Yapılışı: Kakaolu bisküviyi rondoda çekip un haline getirin. Dikdörtgen bir tepsiye çekilmiş
bisküviyi eşit bir şekilde döşeyin. Labneyi, 1 litre süt, un, şeker ve
tereyağını bir tencereye aktarın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan almaya yakın vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Sıcakken tepsideki
kakaolu tabanın üzerine dökün. Krem Şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile
hazırlayın. Muhallebi soğuyunca üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat
bekletin. İsteğe bağlı en üste muz veya
çilek doğrayın. Muhallebiyi dikdörtgen dilimler halinde şerit şerit kesip
hafifçe kaldırıp rulolar yapın ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder