BEZE (MERENG)
Hep bezenin çok zor yapıldığını düşünürdüm. Meğerse hiç zor değilmiş. Tarifi yeni aldığım yabancı bir kitaptan buldum. İsterseniz tarife istediğiniz renkte gıda boyası katarak renklendirebilirsiniz.
Malzemeler
- 100 gr yumurta akı (3 büyük yumurta)
- 100 gr toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 100 gr elenmiş pudra şekeri
Yapılışı: Yumurta aklarını ve tuzu mikser ile yüksek devirde çırpıyoruz. (İçine su, yağ benzeri maddeler ve özellikle yumurta sarısının gelmemesine dikkat ediyoruz. Yoksa yapı bozulur). merengimizi koyulaşmaya başlayınca azar azar toz şekeri ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Mereng hamuru koyu ve parlak bir kıvama gelince çırpmayı bırakıp içine vanilya özü ve elenmiş pudra şekerini katıyoruz ve bir sıpatula yardımı ile çok yavaşça hamuru söndürmeden karıştırıyoruz. Hamurumuzu sıkma torbasına alıp. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize küçük bezeler sıkıyoruz. 110 C'de 35-40 dk. kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder