2 Aralık 2013 Pazartesi

LAVANTALI TRÜF

Lavantalı çikolata mı olur demeyin!! Ben de şaşırdım ama çok lezzetli oluyor.Bunu da derste öğrendik.


Malzemeler
  • 240 gr Bitter Çikolata(Kahve Dünyasından kuvertür olarak veya küçük yuvarlak para şeklinde bulabilirsiniz)
  • 100 ml krema
  • 5 gr lavanta
  • 20 gr tereyağı
  • 75 gr bitter çikolata
Yapılışı: Krema ve lavantayı ocakta ısıtıyoruz(Kaynatmıyoruz). Kremayı bir tülbentten geçirerek bir kaba süzüyoruz ki lavanta taneleri gitsin. Süzülen kremanın içine bitter çikolatayı karıştırıp iyice eritiyoruz. Eğer kremanın ısısı çikolataları eritmeye yetmez ise düşük bir ısıdaki benmaride eritme yapabiliriz. Çikolatalar eriyince içine tereyağını da katıyor ve iyice karıştırıyoruz. Karışımı dolapta 1.5-2 saat bekletip, daha sonra elimizle küçük toplar yapıyoruz. Topları dilersek kakaoya veya Hindistan cevizine bulayabilir veya benim gibi benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayıp, üstünü tekrar beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder