22 Aralık 2013 Pazar

KÜTÜK PASTA (Kestaneli)

Kütük pasta aslında bildiğimiz rulo pastanın farklı süslenmiş hali. Çok güzel bir görünümü oluyor. Benim gibi kestane sevenler için de denenmesi gereken bir tarif.
Keki İçin Malzemeler
  • 120 gr un
  • 100 gr toz şeker
  • 15 gr zeytinyağı
  • 110 gr su
  • 150 gr yumurta sarısı
  • 150 gr yumurta akı
  • 5 gr limon suyu
  • vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 5 gr kabartma tozu
  • Kırık Kestane
Yapılışı:

Yumurta akı ile toz şekeri çırpmaya başlıyoruz. Hafif bir köpürme olduktan sonra 1 tutam tuz atıp kar haline gelinceye kadar yüksek devirde çırpmaya devam ediyoruz.

Ayrı bir kapta yumurta sarıları, su, zeytinyağı, limon ve vanilyayı karıştırıyoruz. Bu karışımı kabaran yumurta aklarının içine atıp spatula yardımı ile karışımı söndürmeden hafif hareketler ile karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışıma unu ve kabartma tozunu ekliyoruz ve yine yavaş hareketler ile karışımı homojen hale getiriyoruz. Karışımı silpat veya yağlı kağıt yayılmış tepsimize 1 cm kalınlığında her yer eşit olacak şekilde yayıyoruz. 170C'de üzeri çok hafif renk alana kadar 10-12 dk pişiriyoruz.

İçi ve Üzeri

Daha önce tarifini verdiğim pastacı kremasını kullanabilir ve kekin içini pastacı kreması ile sıvayıp,kremanın üzerine kırık kestane şekerlerini döküp keki rulo halinde sarabilirsiniz veya içi için çikolatalı ganajlı bir krema hazırlayabilirsiniz.En üstü kakaolu krem şanti ile sıvayıp, çatal ile çizgiler çekerek kütük görünümü verebilirsiniz.

Şekil vermek: Pastayı rulo haline getirdikten sonra her iki uçtan da parça kesiyoruz ve bu parçaları uzun rulonun kenarlarına ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder